изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:38 EEST
Борисов бил най-харесваният политик в Европа    
Европейски съюз
Италианският всекидневник "Темпо" цитира проучване на Изследователския център "Пю" в САЩ по повод 20-ата годишнина от падането на Берлинската стена. Изследването е за подкрепата, с която се ползват държавни и правителствени ръководители на 13 страни, от които 11 са членки на ЕС.


Българският премиер може да разчита на най-голяма подкрепа в родината си, която възлиза на 70%, пише изданието, на което се позовава БТА.
След него се нарежда руският президент Дмитрий Медведев с 69 на сто одобрение, германският канцлер Ангела Меркел - с 66%, чешкият премиер Ян Фишер - с 59 на сто, словашкият премиер Роберт Фицо - с 49%, полският премиер Доналд Туск - с 48 на сто, италианският премиер Силвио Берлускони - 45%, френският президент Никола Саркози - с 43 на сто, и британският премиер Гордън Браун - с 31%.
В дъното на класацията с еднакъв резултат от 17 на сто са правителствените ръководители на Унгария Гордон Байнаи и на Литва - Андрюс Кубилюс, а последен е президентът на Украйна Виктор Юшченко с 9%.
Според последното изследване на НЦИОМ, направено в края на октомври, рейтингът на Бойко Борисов достига рекордните 77%. По данни на друго проучване, направено от независимия руски център "Левада" през август, премиерът на Русия Владимир Путин обаче бие нашия премиер със 78% одобрение.
Към октомври 2009 г. българското правителството се ползва с 52,1% доверие. За сравнение през месец май доверието към предходния кабинет е било 19,6%. Това пък сочи изледване на Институт за маркетинг и социални изследвания МБМД, представено днес, съобщи “Фокус”. Изследването е направено сред 1176 пълнолетни граждани на страната.
На второ място след него е Българската православна църква с 46,5%, която през май е отбелязала 43,2%. Следват армията с 37,8% срещу 40,1% при през май. Народното събрание се ползва с 35% доверие от страна на гражданите, като през май тази година доверието е било 12,7%, а полицията – с 34,9% срещу 28,7%. Прокуратурата отбелязва 22,8% доверие през октомври, като през май резултатът е бил 17,4%. Съдът се ползва с 21,3% доверие, което през май е било 17,5%. ДАНС отбелязва 16,1% доверие от обществото.
Доверието в почти всички институции има растеж и това е усещане за укрепване на държавата, коментира Мирослава Радева – директор на МБМД. По думите й внушенията на цялата медийна и публична сфера, че страната е в състояние на икономическа криза, са част от проблемите, свързани с доверието на обществото към новата власт. Дир.бг
 


Сходни връзки

Борисов бил най-харесваният политик в Европа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди