изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:23 EET
Комисията по досиетата посочи четирима агенти сред кандидатите за кметове    
НовиниКомисията по досиетата извади на светло четирима агенти на Държавна сигурност от списъците за предстоящите кметски избори. Двама от тях ще се състезават с Фандъкова за столичното кметство, другите са кандидати в Разлог и в плевенското село Беглеж.

Проверени са общо 40 кандидати. Двама не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от закона, е посочено в днешното решение № 96 на комисията.

Благой Дункин (агент Василев), роден през 1960 г., вече е обявяван веднъж, когато се е кандидатирал в местните избори през 2007 г. Сега е издигнат отново от коалицията "Патриотичен съюз за община Разлог - СДС, ДСБ, ВМРО, НДСВ, ССД , ДП". За агентурната му дейност са запазени собственоръчно написани сведения, документи от ръководилия го щатен служител, регистрационна бланка, дневник, картон лично и работно дело.
 
Бившият депутат от партията на Жорж Ганчев Кристиян Кръстев (агент Марио), роден през 1953 г., също е обявяван за дейността му по линия на Шесто управление към Софийското градско управление на МВР още докато е бил в парламента. Сега от бизнесблока го хвърлят в борбата за Столична община. Няма данни агентурната му дейност да е била прекратена.
 
В аналите на комисията изплува и председателят на  Обединената партия на пенсионерите в България Сава Гърбузанов, който е с унищожено дело, но е останала регистрацията му като съдържател на явочна квартира с псевдоним Техник към Трето управление на ДС (военно контраразузнаване) от 1972  до 1990 г.

Ново име е също това на Любчо Петров, род. през 1953, който е бил щатен служител на ДС от 1986 г. на Софийското окръжно управление на МВР, а сега е кандидат на ГЕРБ за кмет на село Беглеж, община Плевен.
 /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Комисията по досиетата посочи четирима агенти сред кандидатите за кметове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди