изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 12:55 EEST
Премиерът подава сигнали за източване на ДДС за 300 млн.    
Ред и сигурност
Днес ще внеса в прокуратурата три сигнала за източването на ДДС за общо 300 млн. лв., каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов след откриването на многофункционална спортна площадка в столичния ж.к. "Люлин 2".


По думите му има още 40-50 сигнала срещу предходното управление, по които са приключени проверките и те са внесени в прокуратурата, предаде БТА. Борисов не уточни какво засягат тези сигнали, но посочи: "Ако има резултати, ще разберете."
Той призова всички да оставят прокуратурата да работи.
„Те като не свършат работа ги укоряваме защо не са я свършили, ако си свършат работата, ги укоряваме защо са я свършили. Ако има доказателства, те ще излязат и ще ги представят. И ние ще преценим дали повдигнато или неповдигнато обвинение е правилно”, каза още министър-председателят, цитиран от "Фокус".
Според него има много неща, които не могат да бъдат доказани, но е факт, че няма нито лев в хазната.
По-рано днес лидерът на РЗС Яне Янев съобщи, че е предал на премиера два сигнала за корупция в сферата на сигурността и икономиката. (Виж линка долу)
Борисов каза, че е възложил проверка по внесените сигнали от Янев и ако  излязат резултати, те ще бъдат оповестени.
Според премиера доказуемо е, че докладите, за които бе поискан имунитетът на Сергей Станишев, са изчезнали по време на неговото управление. Тогава са били описани, уточни той.
„Ние по никакъв начин не се намесваме в работата на правосъдието. Как иначе Станишев ще обясни, че е раздал най-важните доклади някъде, че не се знае къде са документите, че някакви хора са ги чели и са взели нужните мерки. Въздържам се от коментар по този случай”, посочи Борисов.
По думите му изчезналите доклади засягат контрабандните канали, организираната престъпност, сделката "Петрол срещу храни", специални поръчки, но се въздържа от коментар, защото има разследване от прокуратурата.
"Ако има нещо, което не можем да докажем, това е, че те са обрали държавата. Факт е, че хазната е празна. Аз за себе си знам, че те са я обрали", заяви още министър-председателят.  dir.bg
 


Сходни връзки

Премиерът подава сигнали за източване на ДДС за 300 млн. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди