изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:17 EEST
Шумен обяви криза    
Новини
Кметът на Шумен Красимир Костов обяви кризисно положение в града заради грипната епидемия и липсата на централно парно отопление.


В областния център беше обявена грипна епидемия в началото на седмицата, когато болните достигнаха 240 на 10 000 души. Училищата в Шумен са затворени до края на седмицата, но детските градини и яслите продължават да работят, а в някои от тях децата стоят на студено поради липсата на парно отопление.
Шуменската "Топлофикация" не работи заради натрупани задължения към "Булгаргаз" в размер на 11 млн. лв., заради които доставчикът спря подаването на гориво към Шумен. В момента около 10 000 абонати на топлофикацията са без отопление, на студено са три училища, две детски градини, поликлиниката и няколко административни сгради.
Заради обявеното кризисно положение, кметът на Шумен разпореди на директора на "Топлофикация" незабавно да пусне парното отопление в града.
По данни на кризисния щаб в момента болните от грип в Шумен са 240 на 10 000 души, като над 60 процента от заболелите са деца и младежи от 5 до 19-годишна възраст. В града се регистрират по 40 нови болни всеки ден. В понеделник ще се вземе решение дали обявената грипна епидемия да бъде отменена или да се продължи в зависимост от броя на болните в Шумен. Междувременно от Министерския съвет съобщиха, че премиерът Бойко Борисов ще обсъди в 16.00 ч. с кмета на Шумен Красимир Костов и с изпълнителния директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов проблемите на шуменската ТЕЦ и кризисната ситуация в града. dir.bg
 


Сходни връзки

Шумен обяви криза | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди