изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:21 EEST
”Обнародват” списъка на Красьо    
Ред и сигурност
Има страшно много спекулации около хора от съдебната система, за които се твърди, че са контактували с Красимир Георгиев - Черния, и те в голяма степен са несправедливи. Това заяви главният прокурор Борис Велчев пред журналисти в парламента, предаде БТА.


Днес главният прокурор е получил писмо от заместник-министър на правосъдието, в което пита вярно ли е, че той (зам.-министърът) е сред хората, контактували с Красимир Георгиев. Не е вътре - омръзна ми на всички да обяснявам, че това са спекулации, допълни главният прокурор. Единственият начин това да спре е да сложим окончателния списък на масата, правим всичко възможно за това, но има технология, която не ни дава възможност да го свършим бързо, подчерта магистратът.
Велчев посочи, че списъкът с хората от системата, контактували с Георгиев е в процес на окончателно оформяне. Разчитаме, че със съдействието на колегите от ДАНС, до няколко дни да имаме пълния брой на всички имена и ще ги подадем във ВСС, каза той.
По думите на главния прокурор всеки един от ималите контакт с Георгиев ще даде пояснения за естеството на тези контакти и след това ще се преценят обясненията с оглед на критериите за професионална етика.
По отношение на декларацията на Сергей Станишев за отказ от депутатския му имунитет, Велчев посочи, че до тази сутрин не е получена в прокуратурата. Той поясни, че най-вероятно става дума за технически въпрос, и когато бъде получена, ще продължи разследването. Той отрече върху прокуратурата да е оказван политически натиск, като определи твърдението като абсурдно.
Обявяване на имената на магистрати, контактували с Красимир Георгиев, води до спекулации, заяви на свой ред пред журналисти проф. Лазар Груев, председател на Върховния касационен съд, след днешното заседание на ВСС. Вината винаги е персонална и индивидуална, посочи Груев, цитиран от БГНЕС. Той допълни, че в момента магистратите работят под огромно напрежение. Лазар Груев се обяви за това компетентните органи да се произнесат ясно и точно в най-скоро време по скандала и замесените в него. Магистратът оприличи скандала на снежна топка, която се разраства от ден на ден. dir.bg
 


Сходни връзки

”Обнародват” списъка на Красьо | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди