изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:10 EEST
Бизнесменът Димитър Пачеджиев: Загубих 20 млн. евро покрай заливането с киселина на Стаевска!    
Коментари
Още обичам Анна, но тя не заслужава нищо – водим дело за апартамента, който й подарих. Почти година след като неизвестен извършител заля бизнесдамата Петя Стаевска с киселина, делото срещу заподозрения Димитър Пачеджиев е върнато в прокуратурата поради неясноти в обвинението.


Както е известно, за мотив за злодеянието послужи обяснението на любовницата на Пачеджиев и приятелка на Стаевска - Анна Фантуси, че бизнесменът мразел Петя, понеже съветвала Анна да го изостави.....

С днешна дата смело може да се каже, че Пачеджиев се оказва жертва на хора от най-близкия си кръг – предаден от любовница, от съдружник, адвокат и близък приятел. В момента бизнесменът е сезирал прокуратурата за крупна измама, извършена с фирмите му “Ф маркет” и “Ф тур” от неговия съдружник Михаил Кънев.

Междувременно се оказа, че единственият свидетел по делото за заливане с киселина – Манол Иванов, всъщност е вкарал в заблуда следствието. Преди малко повече от година той получил поръчка от някакъв мъж, живеещ в чужбина, да следи Петя Стаевска. За целта Манол Иванов наема двама затворници, които работели на обектите на Пачеджиев, и се спазарил с тях срещу 3000 лв. за услугата. Дал им авансово 500. Затворниците обаче се отнесли нехайно към задачата и дори злоупотребили с доверието му. Един ден му казали, че са “пребили” Стаевска. Манол Иванов обаче още същата вечер я вижда жива и здрава. Отдъхва си, защото такава уговорка – физическо насилие над Стаевска, да няма.

От този момент нататък обаче се чуди как да се отърве и да не плати останалата част от парите. За да се спаси от настойчивото търсене на остатъка, Манол Иванов казва на единия от затворниците на име Калоян, че няма защо да се безпокоят за парите си, защото поръчителят бил “шефът” – с други думи, Пачеджиев. Така че, когато този Калоян чува по телевизията за обезобразената с киселина Стаевска, у него възниква предположението, че вероятният поръчител е шефът Димитър Пачеджиев. Да даде показания било и шанс за затворника да се сдобие с отпуска – честа практика в затворите. Манол Велев – Мони, продължава да работи като подизпълнител на обектите на Пачеджиев, независимо че наглед невинната му лъжа всъщност е първопричината за бедите на боса.

Зад решетките Пачеджиев не подозирал, че му готвят капан и вътрешни хора. Възползвайки се от двумесечния му арест, съдружникът му Михаил Кънев запретнал ръкави за бърза узурпация на общия им бизнес. Възмутени, няколко човека разказаха пред репортера на “ШОУ” как Кънев почти веднага след ареста на Пачеджиев разтръбил, че с него е свършено, и натоварил служителка от структурите на фирмите да състави заповед да му се гласуват еднолични права за управлението на общите фирми. Когато Пачеджиев се прибира от ареста, няколко от хората му му разказали за действията на Кънев и адвокатката Янева, но той им отговорил, че не вярва това да е злонамерено, защото Кънев му е приятел. Междувременно обаче “приятелят” взима кредит от Първа източна международна банка,

като ипотекира някои вече продадени жилища.

Според съвестни служители във фирмите на Пачеджиев това ще доведе до нови скандали с купувачите на имотите и ще допринесе за нов имиджов срив на всичко създадено от бизнесмена досега. Като се възползвал от пролуки в закона и чрез Агенцията по вписванията, Кънев успял да присвои и втора фирма на Пачеджиев – “Ф тур”.

Любопитен е фактът, че адвокатката, замесена във всички пъклени дела на съдружника Кънев – Янева, по думите на запознати май най-накрая се почувствала гузна, защото не представлявала Кънев по присвояването на “Ф тур”. Същевременно обаче продължавала да бъде в близък контакт с Кънев и да взима хонорари от него за безценните си юридически услуги. Описват дамата като безскрупулна кариеристка, която била твърде “хард” и в личния си живот. Покойният й съпруг Петър я гледал като писано яйце, но в един момент бил натирен от семейното жилище. Човекът бил готов на всичко само и само да вижда децата си. Наел малко помещение в съседство и живеел подобно на клошар.

Вместо да намрази жена си, продължил да се грижи за децата, понеже адвокатката била много заета. Бивши комшии на страдалеца разказват, че Янева не го допускала даже да се изкъпе в бившия им общ дом и се държала с него като с куче. В крайна сметка човекът починал при битова злополука – като се подхлъзнал и паднал лошо в банята на дъщеря си от първия си брак. Така, според съседи, приключили мъките му с Янева, с която до края не се развел. Михаил Кънев пък – съдружникът на Пачеджиев, описват като мошеник на дребно, който няма потенциала да ръководи с размах откраднатите крупни фирми.

Любопитни неща разказват и за личния му живот. Кънев бил харесван от жените и имал три законни на брой, като “обслужвал” сексуално всяка от тях. Това се удостоверявало и от факта, че

детето от последната му съпруга се родило с два месеца разлика от друго новородено дете на Кънев –

от предишна негова жена, която всъщност заплодил “извънбрачно”, смеят се служителите.
На фона на тези прелюбопитни житейски истории е любопитно поведението на жертвата – Петя Стаевска. Тя очевидно продължава да счита Пачеджиев за удобния поръчител на нещастието, причинило й няколко пластични операции. Двете с Анна Фантуси - бившата приятелка на месаря, която обяви, че той намразил Стаевска, понеже тя я съветвала да го изостави, обаче отдавна не са приятелки.

Известно е, че при първия разпит Петя е посочила за евентуален поръчител на заливането с киселината родния си брат. За близки до семейството не е тайна, че

Стаевска, брат й и баща й живеят на три етажа в една и съща къща, но не си говорят.

Семейната драма обаче едва ли е причина влиятелният баща на Стаевска да не се е намесил в следствието. Мнозина го подозират за натиск върху намирането на удобен виновник. Покрай нещастието с дъщеря му от сянката на миналото “изпълзя” и прелюбопитна информация за него самия. А именно, че е бил производител на амфетамини в завода във Врабево. Напълно възможно е засегнати интереси в този потаен бизнес, стари дългове, или отмъщение за нещо също да са причина за киселината. Според спецове е възможно заливането на Стаевска да е било предупреждение за бащата.

Паралелно с тази хипотеза се развиваше и още една – навлизането на Стаевска и мъжът й във винарския бизнес – ниша, вече заета от яки конкуренти. Отделно от тези версии, според близки до бизнесдамата, тя била длъжница на много фирми – т.е. напълно възможно е да е била “наказана” за неиздължени дългове.

Описват Стаевска преди заливането с киселината като твърде свободомислеща в личните си контакти с мъже, в което определено между двете с Анна Фантуси е съществувало своеобразно “съревнование”. Това породи едно по-непрагматично, но логично от психологическа гледна точка съмнение: че

Стаевска може и да е подстрекавала Фантуси към раздяла с гаджето й Пачеджиев от чиста женска завист.

Неговата щедрост към Анна, както се говори, направо карала другите жени да беснеят. Видно от снимките, Анна Фантуси не е чак такава красавица. Пачеджиев обаче я смятал за голямата любов на живота си и заради нея дори зарязал работата си. Непрекъснато се стараел да прави жестове за Анна – обичал детето й и искал да го осинови, подарил й разкошен апартамент, водел я на екзотични чужбински пътешествия, подарил й кола “Астън Мартин” и най-важното – подсигурявал я с петцифрено число месечна рента само за харчлък.

Една част от парите – по банков път, другите – на ръка. Анна Фантуси си живеела като царица и се правела на бижутерка в измислен магазин от типа “перачница” на “Витошка” – колкото да минава за бизнесдама. Междувременно кръшкала на Пачеджиев с предполагаем баща на детето й – грузинец.

И в Аниното семейство никой с никого не се разбирал, но над всички било влиянието на разведената с бащата властна майка рускиня. Любопитен факт е обстоятелството, че сестрата на Анна Фантуси продължава и до днес да работи при Пачеджиев.

.................................
- Г-н Пачеджиев, разбра се, че наказателното дело срещу вас е прекратено и върнато на прокуратурата поради неясноти в мотивацията, но сега пък сте ограбен от съдружника си. Кога разбрахте, че и втората ви фирма – “Ф тур”, е присвоена от него?

- Преди два месеца. Михаил Кънев е залял Агенцията по вписванията с фалшиви документи. Целта му е била да ме изключи като управител от “Ф тур” ООД и тя вече е ЕООД без мое участие. По документи е така. От агенцията не се интересуват от моите молби. Празнота в закона е позволила да се случи всичко това. Сезирал съм и полицията, и прокуратурата. “Ф тур” е втората фирма, която Кънев ми краде.

Една сериозна причина го е принудила да бърза. Закъсал е с кредит в Първа източна международна банка – банката на Маджо. Още на другия ден след изключването ми от “Ф тур” е направил ипотека на имоти, които отдавна е подготвял, но не е бил достатъчно информиран и типично в негов стил не си е свършил перфектно работата – заедно с всички свободни имоти, с които разполагаме, е ипотекирал и вече продадени жилища. Едно от тях сме продали на клиент още преди две години. Фактически сега няма да излязат чисти удостоверения. Представяте ли си как имот, продаден на някакъв клиент, сега се оказва ипотекиран, и какво ще последва от това?!

Кънев ми открадна целия търговския център на “Тодор Каблешков”, който струва 15-16 милиона евро.

И с предишните му кражби ме обра общо с към двайсетина милиона евро. Каквото можа, отвлече – обра ме до шушка! Смених бравите в офиса – да не открадне и документи.

- Какво става с хората ви – с работниците?

- Работят в другата ми строителна фирма – “Имо 2005” ООД.

- Фалшифицирал ли е Кънев ваш подпис в документи?
- Не, просто е съставял фалшиви протоколи от общи събрания на фирмата и е залагал на нотариални покани. За всичко това му е помагала адвокатката Албена Янева, на която бяхме предоставили цялата документация. Пуснал съм жалба до Висшата адвокатска колегия и съм предоставил документи, които я уличават в активна роля в престъпните действия на Кънев. Нещо любопитно ще ви кажа: търговският център на “Тодор Каблешков” беше на една офшорна фирма.

За да не плащаме данъци, но това не е забранено от закона. Тази същата адвокатка направи връзката с бюрото-посредник – “Сава мениджмънт” – с един Саша, руснак. Офшорката беше американска – със седалище във Вашингтон. Аз се доверих на съдружника си и понеже в момента на подписването на документите не познавах посредниците, едва по-късно разбрах, че в документите не фигурира моят подпис. Един явно напълно нарочен “пропуск”. Разполагам обаче с документ от 2007 г., доказващ равни дялове между мен и Кънев, който съм дал на прокуратурата.

- Кажете нещо повече за Михаил Кънев...
- Мишо има три брака с четири деца. От втория брак му е най-малкото дете! /смях – б.а./ Той си “прескача” при всичките жени. Аз съм кръстник на децата му и сме били много близки. Първата му жена първо беше мое гадже!

- Да се върнем на случая Петя Стаевска. Вие продължихте да работите с Манол Иванов – подизпълнител на строителните ви обекти и ваш приятел. Но той сега всъщност се оказва първовиновникът за вашите проблеми като заподозрян за киселината...
- Така излиза. Сега делото е върнато на прокуратурата, но много смешно Манол Иванов се води хем подбудител, хем е привлечен за свидетел.

- Каква е вашата версия за неговата “двойна” роля?
- Според мен той е обработен още тогава и от страх да не лежи в затвора буквално се гърчи да поддържа ролята си на “свидетел”. Признава обаче как е бил нает от чужбина да следи Стаевска.

- Известно ли ви е дали той е разпитван кой е този тайнствен поръчител?
- Не. Живеем в глупава държава. Аз ви казвам, че ми откраднаха фирма, която аз съм създал, и не мога да докажа как са ме измамили, а вие ме питате защо никой не разпитва Манол! Как тръгва всичко. Мони казва на оня затворник Калоян, че аз съм поръчителят на следенето на Стаевска, за да не го притискат за остатъка от парите. Като хванал затворниците в лъжа – казали му, че пребили Петя, а той я видял същата вечер жива и здрава, а в показанията си твърди, че не е имал с тях уговорки за телесна повреда, та с две думи – изплашил се, че не може да ги контролира. Опасявал се, че може да му създадат неприятности и да го издадат.

Като почнали да го притискат за остатъка от парите – още 2500 лв. от договорените 3000, се чудел как да се отърве и най-вероятно изобщо не е искал да им ги даде. Тогава, за да се отърве, казва на Калоян: “Ти знаеш ли за кого е поръчката?! За Димитър Пачеджиев. Той е любовник на Петя Стаевска!”. Това го пише в показанията му. А аз никога не съм имал нищо общо с Петя и той го знае. Предполагам, че Манол не е направил това умишлено злонамерено, а като една на пръв поглед невинна лъжа за тогавашния момент, но видяхте какво последва от тия думи! А

той казва името ми, за да не даде парите –

това е всичко. Едно искам да ви кажа: и да не възбудят ново дело, аз ще го предизвикам – искам да изчистя името си!

- А вярно ли е, че Манол Иванов е бил барета?
- Да, дълги години при това. Манол го уволниха след престрелката в “Белите брези”. Той е ръководел баретите тогава и затова го уволниха. Взех го на работа при мен. Беше ми охрана в завода за месо дълги години.

- Доколкото знам, сега ви предстои друго дело - за апартамента, който Анна Фантуси вече смята за свой...
- Да, на 30-и е. Тя не заслужава този подарък. Всъщност нищо не заслужава след всичко, което направи срещу мен. Два пъти я хванах с бившия й – грузинеца, и й простих. Питах я защо го прави, а тя ми каза, че не “могла да му откаже”. /?/ Имах планове за бъдещето, но всичко се провали!..

- Защо според вас Анна се подвежда по приятелката си Петя?
- Според мен от глупост. Съчувствала й е в момента и е била помолена от Петя да застане на нейна страна в онзи труден за нея момент. Повлияла се е и после е съжалила. Двете не се виждат. Това, което аз знам, е, че този човек от чужбина – поръчителят на следенето на Петя, е бил неин любовник. И другото: че

Петя дължи пари на много хора и на цели институции – на няколко финансови къщи. Взеха й колата –

буквално я свалиха от нея, защото не си плащаше вноските.

- Вярно ли е, че в първите си показания посочва за виновник брат си?
- Да, брат си и двама мъже от Пловдив, които аз познавам. Тя беше интимно близка с единия от тях. Когато се запознах с нея през октомври 2007-а, тя беше с него на вечеря с нас. Вторият мъж е мой колега от месарския бизнес. А що се отнася до брат й на Петя, отношенията между тях не са добри.

Петя, баща й и брат й живеят в една къща – всеки на отделен етаж, но не си говорят – даже децата им не си играят заедно. Според мен Петя се е подвела от въпроса на полицаите: “Познавате ли Димитър Пачеджиев?” Това е доста тънък психологически момент. Като прибавим към това и двама затворници, които казват: “На нас ни казаха, че Пачеджиев е поръчителят!”, се е получила една удобна версия. И тогава вече Петя почва да се самонавива, че аз съм злодеят.

Еми МАРИЯНСКА
http://blitz.bg
 


Сходни връзки

Бизнесменът Димитър Пачеджиев: Загубих 20 млн. евро покрай заливането с киселина на Стаевска! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.24 секунди