изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:23 EEST
Арестуван е Константин Костов, представител на "Милениум - 2001" в Русия    
По светаВ апартамента си в Москва днес е бил арестуван бизнесменът Константин Костов, който е един от представителите на компанията "Милениум - 2001" в Русия, съобщи БНТ. Задържането му е част от мащабна акция на руските спецчасти по прокурорска заповед за обиски на фирмата по обвинение за производство и разпространение на пиратски дискове.

Действията на отряда на милицията с особено предназначение предизвикаха по-рано днес дипломатически совалки заради неизяснения статут на Българския център на промишлеността в Москва. Зам-министърът на външните работи Марин Райков даде пространни разяснения по казуса и въпреки издадената заповед на ексикономическия министър Петър Димитров за отпадане на дипломатическия статут на сградата, намекна за "недоброжелателност" на акцията.

Помолен за коментар, премиерът Бойко Борисов обаче каза: "Ако там има престъпление, което е извършено, няма да се разсърдя на руските колеги".

/БЛИЦ

Ченгетата-братушки са атакували наш бизнесмен. Тарашили наред
 
05 ноември 2009, 11:11
Москва , Русия
 
   Отряд на милицията с особено предназначение е нахлул в жилищните блокове на Българския център на промишлеността в Москва. По информация на посолството ни в Москва те са се държали грубо, но все още обаче не е ясна причината за действията им. Българският консул спешно е заминал за мястото за да изяснява случая, съобщи БНР. Българското посолство в Москва има готовност да изпрати нота до руското външно министерство, защото навлизането на територията на центъра става в нарушение на Виенската конвенция за дипломатическите отношения.
Според международния документ в сгради с дипломатически статут представители на властта на съответната приемаща страна може да влизат само с разрешение на посланика.

Представители на руското външно министерство вече провеждали среща с ръководството на Българския център на промишлеността в Русия.

Малко преди края на мандата си министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров издаде заповед да отпадне на дипломатическия статут на вероятно най-големият български дипломатически имот зад граница - сградата на българския Център на промишлеността в Москва, припомня БНР.

Атаката на ченгетата-братушки е била заради Николай Маринов Николов - представител на фирма "Миленуим-2001“. Обвинението било в производство и продажба на пиратски дискове.

23 маскирани ченгета, представители на органите на Управлението за борба с икономическите престъпления на Руската федерация, влетели в жилището на българина с прокурорска заповед и го обискирали. Претарашени били още няколко апартамента, а центърът бил блокиран. Няма арестувани след операцията, съобщи novinitepro.bg.

Фирмата на Николов има завод за производство на компакт дискове в Зеленоград, който се намира на около 30 км от летище Шереметиево. Според следователите срещу "Милениум-2001” разследване се води от 4 години.

Докато посолството ни изрази устен протест в руското външно министерство, премиерът Бойко Борисов заяви, че не знае нищо по случая.

Контра


Заместник-министърът на външните работи Марин Райков заяви, че България тълкува атаката като недоброжелателен акт.

Според Марин Райков действията на руските части могат да се тълкуват като дисонанс между България и Русия.

Посланик Пламен Грозданов е получил указания да изрази "силното безпокойство” на страната ни по този повод.
Райков обясни, че реакцията от наша страна е във връзка с водените между България и Русия активни преговори на реципрочна основа за това кои наши помещения се ползват с дипломатически статут. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Арестуван е Константин Костов, представител на "Милениум - 2001" в Русия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди