изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:03 EEST
Искат имунитета на Масларова    
Ред и сигурностГлавният прокурор Борис Велчев ще поиска днес парламентът да свали имунитета на бившия социален министър Емилия Масларова, пише "Стандарт". Това ще е вторият иск на обвинител номер 1, след като преди дни той изпрати писмо до Народното събрание и за имунитета на бившия премиер Сергей Станишев, който сега е депутат.

Бившата социална министърка Емилия Масларова ще бъде привлечена по обвинение за длъжностно престъпление в особено големи размери заради "златния" ремонт на социалния дом в Стара Загора. В средата на август ревизори установиха, че за довършването на сградата там са похарчени по 2473 лв. на кв.м. Усвоени са общо 18,8 млн. лв., от които 10 млн. от излишъка за 2007 г., показа проверката на разследващите. Обвинението по чл. 282, ал. 2 от Наказателния кодекс предвижда от 1 до 8 г. затвор.

Проверката за харчовете на бившата социална шефка започна още на 19 август. Тогава строителни експерти изчислиха, че ремонтът на старата работническа поликлиника в Стара Загора не би трябвало да струва повече от 5 млн. лв. Дори ново строителство със същите 7200 кв.м разгъната площ би струвало по-малко от похарченото за довършителните работи, добавиха те.

Само за указателни табели Масларова е дала 35 000 лева, разкри в първите дни от управлението си социалният министър Тотю Младенов./БЛИЦ
 


Сходни връзки

Искат имунитета на Масларова | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди