изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:26 EEST
СВИНСКИЯТ ГРИП ВЗЕ ШЕСТАТА СИ ЖЕРТВА В БЪЛГАРИЯ    
Здраве53-годишен мъж е починал вчера в Четвърта градска болница в София и става шестата жертва от новия грипен вирус A H1N1. Това съобщи за PRO.BG главният здравен инспектор д-р Тенчо Тенев.

„Починалият мъж е бил болен от шизофрения, имал е цироза на черния дроб. Самолекувал се е и късно е портърсил лекар. Постъпил е в много тежко състояние в Четвърта градска и там е починал", обясни д-р Тенев.

Броят на заболелите в столицата продължава да нарства. По последни данни 50 училища в София вече са затворени, съобщи още д-р Тенев.

По-късно днес ще стане ясно дали в столицата ще бъде обявена грипна епидемия.

От днес епидемия е обявена и в София-област, Благоевград, Дупница и Кюстендил, като по този начин областите в страната с обявена грипна епидемия станаха 19.

Главният здравен инспектор прогнозира, че пикът на болестта у нас тепърва предстои - това ще се случи до края на следващия месец.

Според д-р Тенев новият грипен вирус е притеснителен с това, че засяга предимно млади хора, а усложненията му настъпват много рано - на 3-тя или 4-я ден от началото на болестта развиват бронхопневмония.

„Досегашните грипни вируси атакуваха предимно при стари хора и усложненията започваха една след края на грипа. Сега умират предимно млади хора", допълни Тенчо Тенев.

Към вчерашната дата лабораторно потвърдените случаи на свински грип у нас са 450.

NEWS.BG

 


Сходни връзки

СВИНСКИЯТ ГРИП ВЗЕ ШЕСТАТА СИ ЖЕРТВА В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди