изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:22 EET
Изхарчени са парите за съвместно дружество с RWE за АЕЦ "Белене", без да има такова    
НовиниСофия. Доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) сочи, че парите от 300 млн. лв. за създаването на съвместно дружество с RWE за строежа на АЕЦ „Белене”, са изхарчени, въпреки че дружеството не е създадено. Това каза в кулоарите на парламента министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Този доклад е предаден на Инспектората към енергийното министерство и ако вече не е даден на Прокуратурата, то ще бъде даден от министъра. „Парите са отпуснати с правителствено решение за увеличаване на капитала на БЕХ, които трябва да увеличат капитала на НЕК, които трябва да ги внесат за своите 51% за съвместното сътрудничество с RWE за поемането на първите разходи на това дружество. Това съвместно дружество с RWE така и никога не се случи. Не се случи, защото не можа да се стигне до подписване на окончателен и единствен договор и защото не можа да се осигури финансиране. Въпреки това 300 млн. лв., които трябваше да се вложат в това дружество са били похарчени”, обясни Трайков. „Тук възниква отговорността на тогавашният министър по отношение на контрола за харченето на тези дружества”, заяви той.
Цветомира ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Изхарчени са парите за съвместно дружество с RWE за АЕЦ "Белене", без да има такова | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди