изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:58 EET
Проверено. Министър Дянков длъжник на НЗОК    
Новини

Финансовият министър Симеон Дянков съвсем случайно разбрал, че е длъжник на здравната каса. "Аз съм напуснал страната през 1989 година и когато чукнах ЕГН-то си, се оказа, че дължа пари на здравната каса.



От закона, с който се запознах, разбрах, че трябва да платя в крайна сметка сума за здравни осигуровки от 2007 година до сега.

Не лесен обаче е пътят, по който трябва да направя плащането. Оказа се, че трябва да предоставя акта си за раждане. Той беше в САЩ.

Дойде миналата седмица, но аз имам намерение да извървя целия път и да разбера колко време ще ми отнеме плащането на здравната осигуровка. Според моя преценка, това ще е няколко седмици", разказа Дянков при снощната си среща си с бизнесмени в Добрич.

Министърът обаче не пожела да назове колко точни дължи на НЗОК

dnes.bg

Не плащаш данък в града?... Оставаш без имот!

Нова санкционна мярка е на път да въведе министърът на финансите Симеон Дянков.

Обмисля се възможността общините да прилагат мерки за събиране на местните данъци и такси като данъчните. Това съобщил във Варна вицепремиерът Симеон Дянков на среща с местни бизнесмени.

Който не си плащал на общината, можел да се раздели с имот, кола или да бъдат запорирани банковите му сметки. Идеята се появила, след като Дянков установил, че събираемостта на местните налози и такси е ниска, пише в днешния си брой вестник "24 часа". В повечето случаи от НАП се обръщат към общините да отнемат лицензи и да налагат други ограничения на длъжници, защо не и местната власт да налага такива санкции директно, допълни Дянков.

Той поръчал да се изготви анализ и кои закони е необходимо да се променят. Според запознати ще влязат в сила още от 1 януари догодина с промени в закона за местните данъци.

actualno.com

Подробно за работното посещение на министър Дянков в Добри - в утрешните емисии на ndtnews.hopto.org

 


Сходни връзки

Проверено. Министър Дянков длъжник на НЗОК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди