изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:07 EEST
Бойко Борисов: Президентът пряко се меси в работата на съдебната система    
НовиниСофия. Президентът пряко се меси в работата на съдебната система. Това каза премиерът Бойко Борисов във връзка с изказването на президента, че съдебната система, включително и от новото правителство, се използва за политически натиск, Агенция „Фокус”. До този момент освен справките и материалите на прокурорите не съм направил нищо друго, а и тази съдебна система - ВСС, главен прокурор, главен съдия – всичко това е направено от него и от тройната коалиция, коментира още премиерът.


Не бих коментирал обвиненията, които се готвят да повдигат прокурорите, това си е тяхна работа, каза Борисов в коментар за изтеклите доклади от ДАНС. „Съветвам всички да не се месят в работата на съдебната система. Може би президентът не е запознат с това какво съдържат докладите, а те са главно за контрабанда, петрол, храни и съответно за кръгове и лица, които пречат на работата на държавата. Аз мисля, че незаслужено е това обвинение, а и за два месеца реално мисля, че МВР направи много. Освен това трябва да се толерира работата на съдебната система, че за първи път започват да работят по премиери, министри, шефове на агенции. За нас е ясно, че това са най-големите престъпления, които се вършат в държавата”, допълни Борисов. По думите му четири години предишното управление не е работило по темата за престъпните босове и организирана престъпност, след като всичко, което е било описано в осветените доклади, е излязло на бял свят и те са били предупредени. Призовавам и президентът, и всички останали, да оставим съдебната власт да си върши работата, защото тя е конструирана от тях.
Според премиера добрият тон между институциите трябва да бъде запазен. Юлиан ХРИСТОВ

Бойко Борисов: Скандалите ги създадоха точно хората, които Георги Първанов направи премиери
08 ноември 2009 | 17:14 | Агенция "Фокус"
София. Скандалите ги създадоха точно хората, които президентът Георги Първанов направи премиери. Те направиха ДАНС, те генерираха проблемите, те създадоха проблемите в момента. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Шамарите, побоищата ги правят на Първанов хората, на Станишев хората, на Доган хората. Те се самоубиват по сараите. Просто ги моля да спрат до тук и да оставят съдебната система да работи. В противен случай ще се вдигнат и другите партии от център-дясно и нека не ме принуждава президентът да ставам буфер между тях и него, коментира още Борисов.
Той коментира и случая с отзоваването на двамата български посланици от САЩ и Турция. По думите на премиера е безспорно, че те са нанесли щета на изборите и е нормално да се отзоват. Все пак ние сме спечелили пълно мнозинство и нямам право да изпратя един посланик ли някъде? Стига ДПС, стига БСП, нека поне да има няколко от ГЕРБ изпратени, коментира Борисов, като отговори, че това отзоваване не се прави, за да бъдат заменени посланиците с хора на ГЕРБ, защото новите назначения минават на съгласуване през президента.
Аз дори не мога да допусна, че президентът би имал нещо против да се отзоват тези посланици. Истински се надявам, че той има против за начина, по който това става, защото много време го нямаше и просто мина това решение на Министерски съвет, коментира още премиерът. По думите му, за да се стигне до отзоваване на посланиците първо са извършени проверки от анкетни комисии в самото външно министерство. По думите на Борисов цялата външна дипломация е назначена от „г-н президента, от Станишев, Доган и царя”. „В края на краищата наша ли е външната политика? Хората очакват от правителството на европейската интеграция съответно и такава политика да провежда. Така че ги моля малко да намалят тона – не е правилен, не е коректен. Ще запознаем президента с мотивите за назначаване на тези посланици. Вота в Турция е бил „омаскарен” е за това не са потърсени виновни и наказани. Въпреки всичко ще запазя добрият тон”, коментира още Борисов.
Юлиан ХРИСТОВ

Бойко Борисов: За разлика от президента, аз досега нито съм назначавал хора в съдебната система, нито в прокуратурата
08 ноември 2009 | 16:13 | Агенция "Фокус"
София. За разлика от президента, аз досега нито съм назначавал хора в съдебната система, нито в прокуратурата. За три месеца мисля, че правителството заслужава уважение за това, че първо намери пропуски, грешки и според мен престъпления в най-големите акули, а не дребни риби. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция “Фокус”
Юлиян ХРИСТОВ

 


Сходни връзки

Бойко Борисов: Президентът пряко се меси в работата на съдебната система | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди