изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:49 EEST
Осма жертва взе свинският грип - втора днес    
Здраве
За втора жертва на свинския грип бе съобщено днес, след като по-рано стана ясно, че 15-годишно момче от Каварна е издъхнало. И 52-годишен мъж е починал вследствие на новия вирус, с което жертвите у нас стават 8. Мъжът е вторият пациент с грипен вирус A (H1N1) в МБАЛ ”Рокфелер” в Петрич, който умира. Миналия вторник там почина 27-годишен жител на града.


Според лекарите 52-годишният мъж е издъхнал след едноседмичен престой в болничното заведение, като бил в добро състояние, съобщи "Фокус". Впоследствие обаче се почувствал зле от настъпилите усложнения на новия грипен вирус и през почивните дни издъхнал.
Медиците казаха още, че новият грипен вирус, за разлика от обикновения, засяга и поразява не част от белия дроб, а целия орган.
В петък здравното министерство обяви национална грипна епидемия, тъй като болните надминаха критичните стойности от 200 заразени на 10 000 души. Най-много заболели от свински грип има в областите Ямбол, Габрово, Бургас и Плевен. В София заболеваемостта прехвърли епидемични стойности още преди почивните дни и броят на заболелите към края на седмицата беше малко над 220 на 10 000 души. От днес всички училища са в грипна ваканция, засега за една седмица. dir.bg
 


Сходни връзки

Осма жертва взе свинският грип - втора днес | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди