изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:31 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите почивни дни на  територията на Областна дирекция на МВР - гр. Добрич са регистрирани девет криминални престъпления.

 

· През нощта на 07 срещу 08 ноември т.г. неизвестен извършител е срязал гумите на леки автомобили “Опел Вектра”, “Рено 19” и “Фиат Типо” паркирани на неохраняем паркинг пред жилищен блок в ЖК “Балик”. Съобщенията за извършените престъпления са подадени на 08 ноември. Образувани са досъдебни производства по описа на Първо РУ на МВР Добрич.

· На 08 ноември т.г. в РУ на МВР Каварна е получено съобщение, за това, че на 02 срещу 03 ноември т.г. неизвестен извършител е проникнал в частен дом в с.Белгун и е извършил кражба на вещи. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установен и задържан извършителя на престъплението - криминално проявения В.Л. 19 г. от гр.Попово. Част от вещите, обект на престъплението са иззети и върнати на собственика им. Лицето е задържано за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

· За времето от 04 до 06 ноември т.г. неизвестен извършител е проникнал в стопанска постройка в с.Раковски, община Каварна и е извършил кражба на метални елементи. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ на МВР Каварна е установен извършителя на престъплението – Ю.Р. 21-годишен от същото село. В хода на работата е установено, че Ю.Р. е извършител и на друго престъпление, в частен дом в с.Раковски, обитаван от 79-годишна жена. От там е извършил кражба на различна посуда и вещи, а от стопанските постройки е извършил кражба на различни проводници от ел.инсталациите. Лицето е криминално регистрирано и осъждано за кражби. По случая е образувано досъдебно производство.

През почивните дни  са възникнали общо пет пътно-транспортно произшествия, с двама ранени граждани.

· На 07 ноември т.г. по пътя гр.Добрич – гр.Силистра, преди с.Хитово, 20-годишния Т.А., водач на лек автомобил “БМВ-318С”, силистренска регистрация, при движение с несъобазена скорост, губи управлението на автомобила и се удря в крайпътно дърво, след което се преобръща. От настъпилото пътно-транспортно произшествие, Т.А. е получил натъртване, а пътуващия в автомобила А.А. /44/ - контузно-разкъсна рана на главата и комоцио. Пострадалите са настанени в отделението по неврохирургия в МБАЛ Добрич, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

· На 07 ноември т.г. около 14,00 часа по пътя с.Йовково – посока ГКПП Кардам, 64-годишен румънски водач на товарен автомобил “Ивеко Стралис”, с прикачено към него полуремарке, поради движение с несъобразена скорост и след употреба на алкохол, губи контрол над товарната композиция, като ремаркето се откача и преобръща, а влекача се удря в крайпътно дърво. Местопроизшествието е посетено от дежурната група на РУ на МВР Генерал Тошево. Водачът е изпробван за употреба на алкохол, като цифровия индикатор е отчел 0,78 промила. По случая е образувано досъдебно производство.

Трима водачи са установени да управляват МПС в нетрезво състояние.

- На 08 ноември т.г.  около 00,30 часа по ул.”Стефан Караджа” в гр.Каварна е спрян товарен автомобил “Форд Транзит”, управляван от Р.И. от гр.Търговище. Същият е управлявал с алкохолна концентрация 2,22 промила .

- На 09 ноември т.г. в 03,20 часа по ул.”Цар Петър” в гр.Добрич  е спрян лек автомобил “Мицубиши Галант”, управляван от М.М. на 26 г. След последвалата проверка е установено, че водача е неправоспособен и управлява автомобила след употреба на алкохол 2,03 промила.

- На 09 ноември т.г.  в 02,20 часа по ул.”Иван Вазов” в гр.Генерал Тошево водачът М.Г. 21 г. от гр.Каварна е управлявал лек автомобил “Ланчия Дедра” с 2,30 промила алкохолна концентрация.

Тримата водачи са задържани в съответните полицейски управления за срок от 24 часа. Срещу тях са образувани бързи полицейски производства.

През почивните дни служителите от Областно звено “Пожарна безопасност и спасяване” гр.Добрич са участвали в гасенето на три пожара, от които един с нанесени материални щети.

Днес, в 08,21 часа по пътя за с.Одърци, община Добричка е възникнал  пожар в лек автомобил марка “БМВ”,     собственост на Д. Л.  Местопроизшествието е посетено от дежурната следствено оперативна група на Второ РУ на МВР и служители на звено “Пожарна безопасност”. Огънят е потушен в 09,50 часа, като пламъците са унищожили целия автомобил. Причините за пожара се изясняват в условията на досъдебно производство.

 

 

09 ноември 2009 г.                              ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди