изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:56 EEST
С. ДЯНКОВ: "ЛИХВИТЕ ТРЯБВА ДА ПАДНАТ"    
НовиниНа среща с бизнеса вицепремиерът обяви, че подобряването на средата за правене на бизнес е в интерес на реномето на България

Във встъпителните си думи, с които вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков се обърна към бизнеса на Добрич и региона в петък, той подчерта, че за първите 100 дни кабинетът се справя много добре. Започнала е борба с корупцията и сивата икономика, предприети са мерки за размразяване на еврофондовете, заяви Дянков. Според него, електронното правителство и множество услуги, които подпомагат бизнеса, са първата важна стъпка оттук-нататък. Той коментира и хода на реформата - финансовият риск намалява, което означава, че  лихвите трябва да паднат.
"През октомври за първи път от много време има балансиран бюджет за месеца" - изтъкна Дянков. По думите му, това е станало възможно чрез 55 милиона лева повече приходи в сравнение със септември, както и на фона на миналата година. Според Дянков, митниците започват да работят все по-добре, в НАП също има подем, особено в борбата с контрабандата.
За проектобюджета за 2010 г. министърът посочи, че е балансиран и в това отношение е единствен в целия ЕС. Преди три дни излезе доклад на ЕС, който казва, че новото българско правителство има най-добрата фискална политика, подчерта Дянков. Той подчерта, че страната ни е единствената в ЕС, която прогнозира бюджетът й да бъде не само балансиран, но да няма дефицит над 3 на сто. Останалите 26 държави в ЕС прогнозират свръх дефицити, посочи министърът. Той коментира, че с балансиран бюджет външният риск на страната ще се намали още, което ще намали лихвите и ще помогне за по-бързото влизане на държавата в еврозоната.
На срещата с бизнеса присъстваха още зам.-министърът на земеделието Преслав Борисов, който - на запитване може ли да се създаде специализирана земеделска банка, заяви, че има вече в съществуващия Гаранционен фонд такава структура, която дава гаранции на земеделските производители и реално облекчава кредитирането им от търговските банки. Заедно с двамата членове на кабинета на срещата бяха още депутатите Валентин Николов - Атака, Румен Иванов и Ваня Донева - ГЕРБ и областният управител на Добрич Желязко Желязков.
 


Сходни връзки

С. ДЯНКОВ: "ЛИХВИТЕ ТРЯБВА ДА ПАДНАТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди