изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 13:51 EEST
С ден повече ще бъде грипната ваканция в столичните училища, където ще се гласува в неделя    
ЗдравеСофия. В училищата, в които ще се проведат частични местни избори, обявената грипна ваканция ще продължи с един ден повече. 309 са столични училаща, които са в грипна ваканция до другия понеделнник. В тези от тях, в които ще се проведат избори за столичен кмет, учениците ще се върнат във вторник в класните стаи.

Това каза пред Агенция „Фокус” началникът на Регионалния инспекторат по образование София – град, Ваня Кастрева.
„Доколко ефективна е грипната ваканция като превантивна мярка за разпространението на вируса, това може да каже Министерство на здравеопазването, но няма широко разпространена такава практика в Европа за обявяването на грипни ваканции”, посочи Кастрева. Наваксването на пропуснатия учебен материал ще става с преструктурирането му и преразпределянето му в часове, които предварително са били предвидени за упражнение или преговор или са били за по-малки урочни единици.
„По всеки от предметите преподавателят индивидуално и в зависимост от това, колко часа са загубени от неговия предмет, трябва да предложи и директорът да утвърди това преструктуриране”, посочи Кастрева.
По думите й - би трябвало здравите деца да са в училище, а само болните деца да отсъстват. „Има и нещо изключително важно, свързано с опазване не само здравето, а и безопасността на децата. В повечето европейски държави е абсолютно задължително децата да бъдат с придружители, което предполага, че трябва да се осигури присъствието на възрастен човек, когато децата не са на училище, така че да може наистина да се гарантира, че мярката ефективно се прилага, докато в този случай ние трудно бихме казали къде са децата, когато не са в училище”, посочи Кастрева.
Десислава АНТОВА
 


Сходни връзки

С ден повече ще бъде грипната ваканция в столичните училища, където ще се гласува в неделя | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди