изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:33 EEST
ЗАДЪРЖАХА РУСНАК С ФАЛШИВ ПАСПОРТ    
Ред и сигурностОкръжните магистрати в Добрич потвърдиха наложената на Андрей Р. С. от руския град Уфа, мярка за неотклонение „задържане под стража”.


Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 20 август т.г. в Добрич съзнателно е използвал неистински чужд паспорт, който представил пред сектор „Миграция” на ОД на МВР – Добрич, за да получи статут за пребиваване в Република България. 44-годишният Андрей С. е подал паспорт, издаден от република Литва, и поискал продължително пребиваване у нас до 2013 г. За целта той е попълнил документи, в които е декларирал, че е литовски гражданин. С официално запитване до Република Литва обаче е установено, че нямат такъв гражданин. Паспортът е бил издаден на друго лице и е анулиран, след като то е заявило, че го е загубило.
    На 28 октомври т.г. Добричкият районен съд е наложил на Андрей С. най-тежката мярка за репресивна принуда, която той обжалва.
Двамата му адвокати пледираха да му бъде определена по-лека мярка за неотклонение, тъй като подзащитният им съдейства за изясняване на обективната истина, има семейство и жилище във Варна, мениджър е на регистрирана у нас фирма. Според защитната им теза, Андрей С. е ползвал паспорт на името на съпругата си, получен след като са сключили граждански брак у нас и, който е истински. Защитниците твърдят, че няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, защото би утежнил положението си.
Прокурорът по делото обаче определи като неоснователно искането за изменение на мярката за неотклонение. Той посочи, че престъплението, за което е привлечен да отговаря Андрес С. е тежко умишлено и се наказва с до 8 години „лишаване от свобода”. Събраните в досъдебното произвоство доказателства показват, че задържаният е автор на деянието, а литовският паспорт е неистински. Той многократно е пътувал с неистински документи и е възможно да се укрие или да извърши ново престъпление, ако бъде изменена мярката за неотклонение. „Такава се взема не само, за да гарантира участието му в досъдебното производство, но и в бъдещия съдебен процес”, подчерта представителят на държавното обвинение.
    Андрей С. обясни, че доброволно е обяснил откъде се е сдобил с литовския паспорт и активно помага на следствието да установи истината. Според него наложената му забрана да напуска пределите на България е достатъчна. При по-лека мярка за неотклонение, той би могъл да събере допълнителни доказателства и свидетели.


 


Сходни връзки

ЗАДЪРЖАХА РУСНАК С ФАЛШИВ ПАСПОРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди