изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:06 EEST
ГЕРБ ще подкрепи искането за сваляне на Първанов    
Политика
Партията ГЕРБ ще подкрепи искането на ДСБ и "Атака" за отстраняване от длъжност на президента Георги Първанов, съобщи пред БНР в Брюксел премиерът Бойко Борисов. Премиерът беше категоричен, че той лично никога не би предизвикал такава криза с президента Първанов.


„След като нашите партньори в парламента са го направили /искането/, след като президентът се изложи по такъв начин, ако не ги подкрепим това какво означава. В случая ще ги подкрепим, защото те така искат, иначе аз не бих причинил такава криза. Но те са ми по-важни вече от президента Първанов”, заяви министър-председателят, цитиран от БНР.
Бойко Борисов определи като „Махленски” скандала около отзоваването на посланиците ни в Турция и САЩ, който изостри отношенията между правителството и президента. Той подчерта, че е оставил широко отворена врата за изход от ситуацията, но Първанов е продължил да нагнетява напрежението: „Президентът, с непремерените си действия, създава реална опасност за нормалната политическа ситуация в държавата. Точно когато ни трябва спокойствие, за да работим в Европа – за еврофондовете и отношението към нас, ние влизаме в една политическа криза с него. Защо? Защото върнахме неговите авери, които провалиха изборите в Турция. Срам ме е, че се стига до такива процеси”.
Запитан как вижда изхода от възникналата ситуация, Борисов предложи като първа стъпка президентът да се извини.
Премиерът беше в Брюксел за шест часа, за да получи годишната награда на Асоциацията на европейските данъкоплатци. Призът му бе присъден за усилията му да прекрати корупцията, бюрокрацията и пилеенето на обществени средства.  dir.bg
 


Сходни връзки

ГЕРБ ще подкрепи искането за сваляне на Първанов | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ГЕРБ ще подкрепи искането за сваляне на Първанов
Автор: Anonymous да 2009-11-11 @ 12:05 EET

Пожарникаря сам си вкарва автогол!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди