изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:26 EEST
Министерството на земеделието се изнася в Пловдив    
Новини
В Брюксел вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков повтори идеята си част от държавните агенции и министерства да бъдат преместени от София, предаде БТА. По думите му в по-малка страна като България това е напълно възможно и ще доведе до децентрализация на административните услуги и приближаването им до обслужваните.


Без да навлиза в подробности, той изтъкна, че по-нататък ще направи предложения, които биха могли да включват, например, прехвърляне на Министерството на земеделието в Пловдив.
Министърът на финансите заяви, че няма да има повишаване на акциза върху цигарите през 2011 година, а събраните средства от увеличаването му догодина до 76 евро за 1000 къса от сегашните 52 евро ще бъдат насочени изцяло към здравеопазването. Той не даде ясен отговор дали лично подкрепя това предложението да бъде увеличен акцизът върху алкохола.
Министърът на финансите каза също, че се е запознал с коментари у нас по финансови въпроси, появили след като е тръгнал от България в понеделник по обед. Изненадан е бил от две неща. Първото е, че "точно хората, които ни докараха до голям дефицит, с който аз и моето правителство се борим всеки ден, имат смелостта, дързостта, глупостта да говорят за липсващи пари. Те най-добре знаят къде са и е хубаво да ги питаме и ще ги питаме къде са тези липсващи пари".
Второто било предложението на депутата Яне Янев от проектобюджета на президента за следващата година да бъдат отписани 1 милион лева във връзка с посещението на българския президент в Австралия и Шри Ланка. Според Симеон Дянков това посещение, което е струвало на България над 1 милион лева, е било напълно неоправдано от гледна точка на резултатите.
В белгийската столица Симеон Дянков се срещна с еврокомисаря за икономическите и валутните въпроси Хоакин Алмуния. Срещата бе част от провелия се Брюксел Съвет по икономическите и финансови въпроси на Европейския съюз.
 Информирах го за успехите на България във фискалната област и за мерките за балансиране на държавния бюджет през тази и другата година, заяви след края на заседанието на Съвета министър Дянков.
По тези въпроси той е говорил и с новия германски министър на финансите Волфганг Шойбле, от когото е получил покана да посети Берлин през втората половина на декември. По време на визитата ще се подготвят и срещите на премиера Бойко Борисов в Германия през януари догодина, посочи Дянков. dir.bg
 


Сходни връзки

Министерството на земеделието се изнася в Пловдив | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди