изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:10 EET
РАЗКРИТ Е "ГРИПЕН КАБИНЕТ"    
НовиниДа бъде разкрит "грипен кабинет" към спешно отделение на МБАЛ- Добрич предвижда заповедта на кмета Детелина Николова за обявяване на грипна епидемия в общината.

Той се обслужва от лекарите към училищно здравеопазване - д-р Борисов и д-р Таня Йорданова и е със работно време от 9.30 до 18.30 часа, се казва в заповедта. Според нея, по време на епидемията продължават да работят детските заведения, но при тях е разпореден засилен ежедневен филтър от медицинските специалисти, подпомагани от педагози и възпитатели. Разпоредено е заболелите лица от персонала на детските ясли и градини да не се допускат на работа, а медицинските специалисти от училищните здравни кабинети по време на епидемията подпомагат работата на здравните кабинети на детските градини за подсигуряване засиления контрол в детските градини.
Разпореждено е още медицинското обслужване на болни от грип и ОРЗ да се извършва предимно по домовете. При необходимост заболелите да бъдат хоспитализирани и да се осигурят материали за лабораторна диагностика, предвижда още кметската заповед.
 


Сходни връзки

РАЗКРИТ Е "ГРИПЕН КАБИНЕТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.58 секунди