изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:35 EEST
Телефон 112 влезе в МВР    
Ред и сигурностАнтимафиотите ще внедряват агенти под прикритие


Антимафиотите от ГДБОП ще внедряват служители под прикритие. Това гласи приетите на второ четене днес поправки в Закон за МВР.

Служителите на дирекцията ще могат да ползват методи като оперативно внедряване и извършване на доверителни сделки чрез служител под прикритие, както и осъществяване на контролирани доставки, гласи една от поправките.

ГДБОП ще противодейства на местни и транснационални престъпни групи, свързани с наркотици, трафик на хора, оръжия и културни ценности, компютърни престъпления, подправени пари, отвличания и тероризъм.

Заради закриването на Министерството на извънредните ситуации  към функциите на министъра на вътрешните работи преминават функции по защита при бедствия. Създава се Главна дирекция "Гражданска защита" и Дирекция "Национална система 112" в МВР.

Органите за защита при бедствия ще имат право да влизат по всяко време в жилищни, производствени и други сгради и помещения на физически и юридически лица, непосредствено засегнати от бедствието, както и да разрушават сгради или части от тях, да унищожават или повреждат имущество, когато няма друг начин за действие, приеха депутатите.

Спасителите могат да ползват транспортни, съобщителни и други технически средства, собственост на физически или юридически лица; да привличат граждани за оказване на съдействие; да изменят реда за движение.

Синдикалните организации в МВР ще могат да участват в международни синдикални организации със сходни функции и характер. Те ще имат право на събрания във и извън помещенията на МВР, както и на увеличен брой часове за събрания, предвиждат промените.

Друга промяна регламентира изграждането на звена "Общинска полиция". Контролът и методическото ръководство на звената ще се осъществява от съответните областни дирекции и районни управления на МВР. standartnews.com
 


Сходни връзки

Телефон 112 влезе в МВР | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Телефон 112 влезе в МВР
Автор: Anonymous да 2009-11-11 @ 14:35 EET
Добрич има нужда от такива агенти.....
Телефон 112 влезе в МВР
Автор: Anonymous да 2010-02-27 @ 23:19 EET
ад съм кандидат номер едно  но за разкриване на лица от престъпния свят влизат ли  в числото и голимите които даже са с пагони и там други разни защото ако е така ще ги изловя всичките и няма да има нужда от такива административни згради! иначе ако са пак ченгета ще има да вземате че тяхните ще са разкрити!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди