изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:55 EEST
Девета жертва на грипа - мъж почина в Търговище    
Здраве
Девета жертва взе грипният вирус А(H1N1). Починалият е 54-годишен мъж от град Опака. Той е бил приет в болницата в Търговище, но въпреки това лекарите не са могли да го спасят. Това съобщи д-р Райна Жейнова от Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве в Шумен, цитирана от "Фокус".


Контактни с починалия са били седем души – 3 деца и 4 възрастни, които засега нямат симптоми на заболяване. Жейнова допълни, че на всички е предписан профилактично "Ремантидин" и е дадена препоръка да се наблюдават от личния лекар.
Заболеваемостта от грип в Търговищка област бележи спад, като към момента седмичният коефициент се задържа на епидемично ниво – 239.90 на 10 000. За периода от 2. до 10.11.2009 г. са съобщени 55 случаи на усложнения на вирусната инфекция, от които 41 бронхити и 24 пневмонии.
Към момента са доказани 634 положителни проби на новия грипен щам, изследвани са 1673 души, съобщи началникът на отдел "Надзор на заразните болести" към Министерството на здравеопазването д-р Ангел Кунчев цитиран от БТА.
От медицинска гледна точка няма никакъв смисъл от масови изследвания за грипа А /H1N1/, тъй като 90 на сто от случаите са на този вирус, обясни експертът. По време на епидемия епидемичният щам измества всички останали и циркулира основно той, обясни д-р Кунчев. Ако клиниката е на остро респираторно заболяване, значи това е новият грипен вирус, коментира специалистът. Той посочи, че в момента няколко десетки хиляди в България боледуват от този грип и няма циркулация на други вируси. Дир.бг
 


Сходни връзки

Девета жертва на грипа - мъж почина в Търговище | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди