изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:51 EET
Лечението с ултразвук премахва стриите    
Здраве Красивата външност е един от ключовете за успех във всички сфери. Бюти страниците в СЛАВА са посветени на един “вечен” проблем на кожата - стриите. За тях е казано и изписано доста. Те на са значим медицински проблем, но са голям естетичен.


Стриите поразяват кожата, подложена на продължително и прогресивно разтягане. Появяват се на корема или гърдите при бременни жени, по раменете при занимаващи се с бодибилдинг, при подрастващи, при хора с наднормено тегло. Продължителната употреба на кортикостероиди води също до образуването им. Генетичните фактори също играят роля в появата им.
Ранните стрии са тънки, с розов цвят, като могат да сърбят периодично. Постепенно се уголемяват и придобиват виолетов оттенък. Зрелите са белезникави, хлътнали, неправилно оформени ивици. Постепенно някои от тях избледняват.

Лечение
В настоящата дерматологична практика, дори с развитието на съвременни средства за локална терапия, не е постигнат особен резултат в разрешаването на проблема. Избягването на бързо отслабване или напълняване, особено при тинейджъри или бременни, забавя появата им. Ранните стрии се подават на лечение, но на по-късен етап стават бели и трудно се лекуват. В Центъра за естетична медицина Medefect в София се “борят” с проблема чрез ултразвук и elos технологията – Skin Tightenig, която е хит в момента. Някои използват и лекарствени средства, които ремоделират колагена в дермата. На козметичния пазар се предлага и богата гама от кремове против стрии.
Полезни съвети
Пийте много вода. Тя ще хидратира кожата и ще я направи по-мека и по-малко податлива на образуването им. Появата на стрии би могла да е в резултат на н***ансирано хранене. Трябва да се консумират храни, богати на цинк, протеини и витамини А и С. Най-сигурно е да се обърнете към дерматолог, който да определи кой терапевтичен подход е най-подходящ във вашия случай.
slava.bg

10-те най-полезни храни

Мъже, удължете живота си със... секс

Ирландски учени откриха, че кърито пази от рак

Най-безопасната диета на манекенките

Лайка и липа за меки устни

Консумацията на риба крие риск от диабет

Изневярата - по-добра от аспирин?!

 


Сходни връзки

Лечението с ултразвук премахва стриите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди