изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:15 EEST
Президентът Георги Първанов за посланиците: Държа да се спазва процедурата по съгласуване    
Новини София. По отношение на скандала с посланиците, президентът Георги Първанов обясни, че в деня преди заседанието на Министерски съвет, в 17,30 ч., в президентската администрация постъпва предложение за решение на МС за освобождаването им.

Това не е съгласувателна процедура, която до този момент е трябвало да бъде факт - каза държавният глава по повод искането на Министерски съвет посланиците на България в САЩ и Турция да бъдат освободени заради изборни нарушения, предаде репортер на Агенция “Фокус”. „Извинявайте, ама не е прилично в края на работния ден да поискаш на другия ден сутринта президентът да рапортува с готов отговор. Дано не навредя на министъра на отбраната, защото с него работим добре”, каза Първанов. Той подчерта, че в случая става въпрос за показване на мускули.
„Държа да се спазва процедурата по съгласуване. Не аз съм я измислил аз тази процедура. Това е процедура, която пази съдебната власт, отбраната и международните отношения от скандали”, каза още президентът.
Росица ГЕОРГИЕВА

Президентът Георги Първанов: НС е работно място на депутатите, а не на президента
12 ноември 2009 | 12:09 | Агенция "Фокус"
София. На форума с младите хора ние не споменахме нито едно име на човек от управляващите, или нито една партия. Това, че някой приема общите оценки така лично, си е негов проблем. Това каза пред журналисти президентът Георги Първанов, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Президентът каза, че Конституцията трябва да се чете и да се познава. В чл. 90 се разписва правото на президента - да използва трибуната на парламента по въпроси, по които той прецени. Президентът наблегна на думата право - той опроверга и тезата, че той не се явява пред НС.
„Аз имам обръщения към парламента всяка година. Правил съм обръщения пряко към нацията или съм говорил с медиите. Каква форма ще избере държавният глава, е негова работа. НС е работно място на депутатите, а не на президента. Този дебат е добър урок по конституционно право за управляващите. Надявам се добре да са го прочели и разбрали”, каза Първанов.
Росица ГЕОРГИЕВА

 


Сходни връзки

Президентът Георги Първанов за посланиците: Държа да се спазва процедурата по съгласуване | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Президентът Георги Първанов за посланиците: Държа да се спазва процедурата по съгласуване
Автор: Anonymous да 2009-11-12 @ 13:47 EET
Brawo Pyrwanow nauchi gi tiq nekadyrnici na uprawlenie!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди