изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:29 EET
Военен шеф задържан за незаконно подслушване    
Ред и сигурност
Ръководител на сектор "Вътрешна сигурност" в Министерство на отбраната е подслушвал незаконно един от зам.-директорите от военната полиция, предаде БНР, цитирано от БГНЕС.


Служителят е задържан, но в момента не е в ареста, а във ВМА под охрана, тъй като е болен от грип. В дома му са намерени взривни вещества и боеприпаси. Повдигнато му е обвинение за незаконно използване на специални разузнавателни средства.
По информация на Дарик радио задържаният е майор Красен Фенеров. В продължение на половин година той подслушвал с нерегламентирани специални разузнавателни средства заместник-директора на "Военна полиция" полк. Борислав Сертов. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда затвор за три години.
В момента военни прокурори разпитват по случая бившия директор на Военна полиция бригаден генерал Милко Чулев, който сега е заместник-главен инспектор на МО.
По-рано днес от ведомството съобщиха, че след сезиране от служба „Военна полиция” под ръководството на Военно-окръжна прокуратура и със съдействието на ДАНС е задържан служител на „Военна полиция”. Служителят е привлечен в качеството на обвиняем и срещу него се води разследване за извършване на престъпления по служба. Подробностите за служителя и за извършеното от него деяние са предмет на следствена тайна, се казва в съобщението. Дир.бг
 


Сходни връзки

Военен шеф задържан за незаконно подслушване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди