изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:28 EET
22-годишна жена почина от вирус A (H1N1) в Сливен    
Здраве Сливен. Млада жена от Сливен почина от вируса A (H1N1). Петя е била на 22 години и е починала вчера в интензивното отделение на областната болница от бронхопневмония билатералис – усложнение от грипа. Това съобщи за радио „Фокус” – Сливен областният управител Марин Кавръков. Той е бил информиран за случая от директора на Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ).

Пациентката е постъпила в тежко общо състояние на 10 ноември. Общото й състояние било увредено. Лекарите поставят диагноза Остеогенезис имперфекта и Полималформативен синдром. Младата жена е заболяла на 6 ноември с оплаквания от висока температура, втрисане, главоболие, болки в гърлото и кашлица. Лекувана е симптоматично в дома си до 10 ноември. След влошаване на състоянието й е хоспитализирана и консултирана със специалисти по пневмология и фтизиатрия, по анестезиология и реанимация и инфекциозни болести. Започнато е веднага антивирусно лечение с „Тамифлу”. Взети са проби за вирусологично изследване в столичната лаборатория. Болната е починала от остра дихателна недостатъчност.
От Националната референтна лаборатория днес са изолирали положителен резултат за грип A (H1N1).
Людмила ЙОРГОВА
 


Сходни връзки

22-годишна жена почина от вирус A (H1N1) в Сливен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди