изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:34 EET
Стигнаха и до ДПС - свалят имунитета на двама    
Ред и сигурност Главният прокурор е поискал разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу двама депутати от ДПС. Това съобщи от парламентарната трибуна председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Искането за свалянето на имунетат е насочено срещу депутатите Гюнай Сефер и Митхат Табаков.

Зам.-председателят на ДПС Лютви Местан обяви, че те сами се отказват от имунитета си. Същото направиха и Сергей Станишев, и Емилия Масларова, чийто имунитет беше поискан неотдавна.
Двамата депутати от партията на Ахмед Доган са от Силистра. Гюнай Сефер беше областен председател на ДПС в града, а д-р Митхат Табаков, който беше мажоритарно избран, е гинеколог по професия.
Гюнай Сефер ще бъде разследван за документна измама, за това, че в периода от 16.10.2006 г. до 28.11.2006 г., в гр. Дулово, в съучастие с Митхат Мехмет Табаков и Росица Милчева, чрез използването на документи с невярно съдържание, е получил без правно основание сумата от 373 723,87 лева от „Публични инвестиционни проекти” ЕАД с намерение противозаконно да я присвои, като присвоената сума е в особено големи размери и документната измама представлява особено тежък случай, деянията са извършени при условията на продължавано престъпление.
За същото престъпление ще бъде обвинен и Табаков. Той обаче е уличен и в документна измама, за това, че за периода от 01.11.2005 г. до 06.12.2005 г. в гр. Дулово, в съучастие със Зекир Дьонмез -  гражданин на Република Турция, и Росица Милчева, чрез съставянето на документи с невярно съдържание съзнателно е дал възможност на „Булмекс” ЕООД, с управител Дьонмез, да получи без правно основание сумата от 356 661,96 лева от „Публични инвестиционни проекти” ЕАД.
Табаков ще бъде обнинен и за престъпление по служба, изразяващо се в това, че на 13.09.2005 г., в качеството си на кмет на община Дулово, е превишил правата си, с цел да набави за другиго – „Булмекс” ООД имотна облага и от това са настъпили значителни вредни последици за „Публични инвестиционни проекти” ЕАД. Предмет на разследване по тези текстове от НК е договор за малка обществена поръчка със средства на „Публични инвестиционни проекти”, между община Дулово, представлявана от Митхат Табаков в качеството му на кмет и „Гелиг” ЕООД с управител Гюнай Сефер, за изграждане и ремонт на 7,3 км път между Силистра и Шумен. Установено е, че са отчетени и заплатени голям обем от строително-ремонтни работи, които реално не са извършени и е нарушена процедурата по ЗОП и Наредбата за малки обществени поръчки.
Освен това срещу Табаков започва наказателно преследване за подкуп, изразяващ се в това, че през периода от декември 2004 г.- ноември 2008 г. е получил от различни лица парична сума общо в размер на 1 366 663 лева, за да извърши или да не извърши действия по служба. Има данни за тази сума, внесена в лични разплащателни сметки на Табаков, които той не е декларирал пред Сметната палата и не са получени като трудово възнаграждение.
В предложението за снемане на депутатския имунитет на бившия кмет на Дулово фигурира и още едно престъпление по служба - че в периода от 06.04.2009 г.- 08.06.2009 г. е нарушил и не изпълнил служебните си задължения и е превишил правата си, с цел да набави облага за другиго – „Джеми” ООД. Става дума за обществена поръчка за „Инженеринг на водопроводна мрежа и строително-монтажни работи на канализационната мрежа” на Дулово, финансирана по програма на Европейския съюз на стойност 28 876 258 лв. без ДДС.
"ДПС не е нормална партия, а икономически политическа партия и всъщност е Движение за пари и служби", коментира пред БГНЕС лидерът на РЗС Яне Янев
Според него огромна част от ДПС се занимава с незаконен бизнес.
"Това се отнася и за кметовете на ДПС, какъвто е бил един от тези, на който се иска имунитета. Мисля, че действията на Борис Велчев показват, че е единствено подвластен на закона", коментира депутатът. dir.bg

Разследват Масларова за 9 млн. лева

Борис Велчев поиска имунитета на Станишев

Погнаха депутат от ДПС за далавери

ВЪРБАНОВ ВНЕСЕ ИСКАНЕТО СИ ЗА ОТКАЗ ОТ ИМУНИТЕТ

 


Сходни връзки

Стигнаха и до ДПС - свалят имунитета на двама | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди