изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:42 EEST
ШОПЕН ЗВУЧА ЗА ПРАЗНИКА НА ПОЛША    
КултураПри огромен интерес премина тържественият концерт в Добрич, който бе посветен на националния празник на Република Полша - 11 ноември.

Талантливият млад пианист Пламен Желев изпълни произведения на полския композитор Фредерик Шопен, наричан един от най-гениалните пианисти в историята. Неговата музика е тясно свързана с полското музикално творчество и е пропита от гореща любов към родината и нейната съдба. Казват, че музиката на Шопен е замислена и написана за пианото.
Събитието бе организирано от община Добрич и Полското културно-просветно дружество "Владислав Варненчик", с любезното участие на посолството на Република Полша в София. Сред специалните гости бяха консулът на Полша в София Войчех Галонзка, председателят на Полското културно-просветно дружество у нас Марек Сороченски, председателят на Общинския съвет на Добрич Иван Мандев, заместник-кметът Камелия Койчева. Присъстваха представители на полските дружества от Бургас и Варна.
 


Сходни връзки

ШОПЕН ЗВУЧА ЗА ПРАЗНИКА НА ПОЛША | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.47 секунди