изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:52 EEST
100 ДУШИ ЩЕ ОБСЛУЖВА ТРАПЕЗАРИЯТА В ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
ОбществоПодписан е договорът за разкриване на обществена трапезария в Генерал Тошево, информираха от пресслужбата на добруджанската община. 100 души от общината ще обслужва новата социална услуга през зимата, като продължителността на проекта е от 1 декември 2009 до 31 март 2010 г.

Обществените трапезарии са насочени към лица и семейства на месечно подпомагане,съгласно чл.9 от ППЗСП, лица без доходи /които нямат близки да се грижат за тях/, самотно живеещи лица и семейства /възрастни/, лица с увреждания, получаващи пенсия /до 130 лева/, скитащи и бездомни деца и лица, живеещи в град Генерал Тошево и други населени места в общината.
Както НДТ писа, Управителният съвет на фонд "Социално подпомагане" утвърди за финансиране 116 кандидати от цялата страна, участвали с проектни предложения за обществени трапезарии. Сред тях са осемте проекта, подадени от осемте общини в Добричка област. Предвидените средства за един проект са от 5 000 до 20 000 лева. Министерството на труда и социалната политика обяви втори етап за набирането на проектни предложения. Срокът за подаването им изтича утре - 13 ноември.
 


Сходни връзки

100 ДУШИ ЩЕ ОБСЛУЖВА ТРАПЕЗАРИЯТА В ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди