изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:00 EEST
ПОДГОТВЯТ ЮБИЛЕЕН СБОРНИК "КРАЕЗНАНИЕ"    
ОбществоЮбилеен сборник "Краезнание" - по повод 10 години от създаването на Дружеството на краеведите "Отец Павел Атанасов" в Добрич, се подготвя в момента. Той ще бъде посветен на паметниците на загиналите за свободата на Добруджа и на 70-ата годишнина от присъединяването на Южна Добруджа към България.

Това стана ясно на проведената вчера в дружеството пресконференция. През юли 2010 г. ще бъде организирана научна конференция по повод 10-годишнината на организацията. Ще участват специалисти от Великотърновския университет "Св.Св.Кирил и Методий", а научен ръководител ще бъде проф. Марин Ковачев - председател на Съюза на краеведите у нас. Ще бъде организирана и фотоизложба.
30 души членуват понастоящем в Дружеството на краеведите "Отец Павел Атанасов". Най-младият е на 40 години. Един представител на организацията е почетен член на Съюза на краеведите, а трима са носители на званието "Заслужил краевед".
 


Сходни връзки

ПОДГОТВЯТ ЮБИЛЕЕН СБОРНИК "КРАЕЗНАНИЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди