изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:19 EEST
Добричкия окръжен съд задържа двама за брутални посегателства    
Ред и сигурност

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” постанови Добричкият окръжен съд за 27-годишния Андрей И. и 20-годишния Алекси А. Те са разследвани за множество грабежи на младежи, придружени със заплахи с пистолет и нож. За Андрей И. деянията са извършени при условията на опасен рецидив.



Засега срещу Андрей И. и Алекси А. е повдигнато обвинение за деяние, сторено на  08.11.2009 г. в съучастие помежду им. Около 21 ч. те се приближили към момчета на 16 и 17 години, които седели и си приказвали пред жилищен блок. Поискали им цигари, а после единият задържан извадил пистолет и със заплаха пребъркали джобовете на момчетата и им взели мобилните телефони.

Представените от прокуратурата данни показват, че Андрей И. е осъждан 5 пъти за престъпления против собствеността. Той има начално образование, не е женен, не работи. Има лоши характеристични данни.

Алекси А. е без образование, не е женен, не работи. Той има лоши характеристични данни и висящо наказателно производство за престъпление срещу собствеността.

Двамата се признават за виновни и изразяват съжаление за стореното.

Добричкият окръжен съд установи, че за кратък период от време и организирано, всеки от тях в съучастие с друго лице, са извършили множество престъпни посегателства, които се отличават с бруталност. Престъпленията са тежки умишлени и се наказват с „лишаване от свобода”. От събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че двамата са извършили деянията, за които са привлечени да отговарят. Начинът, по който са сторени, характера и многобройността им, както и данните за Андрей И. и Алекси А., мотивират съда да приеме, че деянията и личността им представляват висока степен на обществена опасност. Съществува вероятност обвиняемите да се укрият или да извършат друго престъпление. Затова единствената адекватна мярка за неотклонение спрямо тях е задържането под стража.

 

13.11.2009 г.                                                     Пресслужба Добрички окръжен съд

РАЗБИХА ПРЕСТЪПНА ГРУПА, ОГРАБВАЛА МЛАДЕЖИ

 


Сходни връзки

Добричкия окръжен съд задържа двама за брутални посегателства | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди