изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:37 EET
Баретата Манол Иванов: Обвиненият Димитър Пачеджиев бил любовник и на Стаевска?    
ИнтервютаEдинственото интервю с единствения свидетел по делото за киселината на Петя Стаевска

Почти година след като бе залята с киселина бизнесдамата Петя Стаевска, историята продължава да се разплита, въпреки че делото срещу обвинения Димитър Пачеджиев бе върнато на прокуратурата.

Единственият свидетел – бившата барета Манол Иванов, подизпълнител на строителните обекти на Пачеджиев и негов приятел повече от 20 години, дълго време не желаеше да говори публично. Двамата с Пачеджиев не се срещат и не се чуват. Вероятно мълчанието им е белязано от сянката на следствието и конфуза от огласяването на много лични факти от живота им...

Както е известно, в дъното стои една любовна история – връзката на Димитър Пачеджиев с Анна Фантуси, и придружаващите тази любов конфликти и колизии. Анна му изневерявала с грузинец, от когото има дете, но 51-годишният влюбен Пачеджиев й прощавал всичко. Приятелката на Анна - Петя Стаевска, обаче я навивала да се раздели с щедрия бизнесмен. Звучи странно за приятелски съвет, защото Пачеджиев тотално устроил живота на Анна с петцифрена месечна рента и подаръци като луксозен апартамент и супервозило - чисто нов “Астън Мартин”. Искал да осинови и детето й.

Бизнесменът завел двете приятелки заедно с децата им на екзотично пътешествие в Тайланд, където поел всичките разноски на компанията. Покрай това правел и други материални жестове за всеки приятел в нужда. По онова време никой от приятелския кръг не подозира как ще се стигне до взаимната омраза между героите в тази сага. Когато Петя Стаевска е залята с киселина, първоначално тя посочва за виновник брат си, но след време, насочена от въпрос в полицията дали познава Пачеджиев, си изгражда собствена версия – че той е поръчителят за киселината.

Тази версия Стаевска поддържа и до днес. Убеждава в нея и Анна Фантуси, като я заставя да поддържа обвиненията срещу Пачеджиев. Неизвестно какъв вътрешен спор обаче не след дълго разваля приятелството между двете, така че с днешна дата Петя и Анна дори не се чували.

Междувременно Пачеджиев загубва не само любовта си, но и по-голямата част от строителния си бизнес на стойност 20 милиона евро. Причината, по думите му, е документна измама, скалъпена от съдружника му Михаил Кънев и неговата адвокатка Албена Янева, докато набеденият в заливането с киселина Пачеджиев е в ареста. На фона на всички събития, наподобяващи предателства от близки хора, човек остава със странното впечатление от един парадокс – че въпреки вменената му роля на единствен свидетел по наказателното дело срещу Пачеджиев – мълчаливецът Манол Иванов може да се окаже и единственият му верен приятел.

Ето защо репортер на “ШОУ” пожела да се свърже с Манол Иванов и да научи от самия него какво мисли за всичко това. След като първо отказа, Иванов бе убеден от репортера, че е важно да говори. Това е първото и единствено интервю на свидетеля засега в пресата.

- Г-н Иванов, знам, че отказвате да говорите, но не е ли крайно време да повдигнем завесата над това любопитно за обществото дело... Аз проучих досието ви – вие сте доблестен човек, бивша барета...
- Каквото е имало да казвам, съм го казал в следствието. Всичко в показанията ми е самата истина. Не желая да говоря и не исках и Митко Пачеджиев да говори пред медиите, преди нещата окончателно да се изяснят. Вместо това той излишно се разприказва.

- Вероятно защото губи бизнеса си, доверието на клиентите... Иска хората да научат, че делото е прекратено, да изчисти името си...
- Няма защо да се безпокои за името си. Хората, които го познават, знаят, че е коректен. Ние сме приятели от 20 години. Митко е добър човек – на много хора е помагал и никого не е излъгал. А аз още преди три години, още като почна с Кънев, му казвах, че съдружникът му е мръсник. Аз познавам Мишо отпреди 15 години – винаги си е бил такъв, но Митко не ме послуша.

- Какъв човек е Пачеджиев?
- Митко Пачеджиев 20 години го познавам, той не е нагрубил нито един свой служител. Само един пример ще ви дам. По-миналата година един клошар се въртеше около единия от строителните ни обекти. Митко накара да иззидат една стая на обекта и му даде цяла зима тоя човек да живее там – да не мръзне. И много такива истории мога да ви разкажа. Давал е дарения за детски градини и т.н. Такъв човек е Пачеджиев.

- Защо според вас се случи тази история с него?
- Защото глупаво се влюби, а двете дами са “знаменитости” в ъндърграунд-средите. Онова, което Митко не признава, е, че

и двете са му били любовници.

Това не е кой знае какво прегрешение в живота на един мъж. Особено с жени като Стаевска и Фантуси. Според мен е имал нещо и с Петя, но по-скоро за разнообразие. Възможно е накланянето на везните към Анна Фантуси да е изиграло роля да се объркат отношенията между тримата.

- Намеквате, че е възможно да се е появила ревност и оттам и озлоблението на Стаевска към Пачеджиев?
- Възможно е, това е нормално между жени. Вижте, аз не искам да градя версии. Казал съм всичко, което знам в показанията си.

- Смятате ли Пачеджиев за виновен?
- Не. Той не е виновен. Никога не е отправял заплахи за физическо насилие и дори не мога да си представя да го направи – той не е такъв. А кой е виновникът, не знам. Не знам защо Митко хвърля в публичното пространство някакви нови хипотези за “мъж от чужбина” и т.н. Ние и двамата няма какво да крием и няма защо да градим версии – това е работа на следствието.

- А самият Пачеджиев поръчвал ли ви е нещо във връзка с двете бизнесдами или за едната от тях?
- Ако може да се нарече “поръчка” приятелски разговор между двама мъже, зад чийто гръб има 20-годишно приятелство!... Да му казвам примерно къде съм ги видял, с кого са били и т.н. Често ходим с жена ми в две култови заведения, където Анна и Петя също ходеха. Митко подозираше Анна, че си има любовник. И аз го установих – подадох му такава информация. Казах му даже къде се намира апартаментът, в който се е срещала с въпросния човек – грузинеца. Аз вече ви казах:

двете с Петя са “значими” личности в ъндърграунд средите на София,

ако ме разбирате какво искам да кажа. В следствието ме питаха защо Пачеджиев натоварил мен с такава задача, а не е наел фирма. Ами, нормално – хората не искат публичност на подобни отношения. Все пак той не е кой и да е. А един мъж като иска да разбере с кого спи жена му, това не е подсъдно. Подсъдно е, ако после я тормози, ако има физическо насилие и т.н.

- А наемали ли сте затворниците за изпълнението на тази задача?
- Ами, аз не се занимавам с групировки – нямал съм друг подръка, освен тия момчета. Какво като са затворници, има и добри момчета между тях. Дадох пари на едно такова момче и то казваше това-онова, но го хванахме в лъжа и с това приключихме. Това се случи 4 месеца преди случката с Петя. 4 месеца преди това, че и повече!

- Защо вече не се виждате с Пачеджиев?
- Не знам, нямам обяснение. Това е тънък психологизъм в отношенията предвид обстоятелствата. Но аз не съм променил приятелското си отношение към него и вътре в себе си съм убеден, че той не е виновен – познавам го що за човек е, той не е способен на това. През всичките тия години съм бил свидетел на много негови любовни връзки и техните “развръзки”.

Той е имал много жени и всичките тия жени са си тръгвали “на плюс” –

коя с повече, коя с по-малко. Ами той, по тая логика, всяка от тях ли трябваше да залива с киселина?! С какво са по-различни Петя или Анна Фантуси?! По тая логика....

Митко е влюбчив по природа, но не е отмъстителен. С повечето от тия жени е оставал приятел. С Петя и Анна не е имал никакви скандали преди това. Аз съм убеден, че и сега да го попитате за Анна, въпреки всичко случило се, сигурно ще ви каже, че не я мрази, ами даже че продължава да я обича.

- Той вече ми го каза.
- Ами ето, виждате ли. Но че е имал отношения и с двете – може само на закачка да е било, няма значение – имал е. Петя е написала в показанията си, че

в Тайланд й предложил да правят “тройка”.

Но няма значение – това не е престъпно.

- Потърсихте ли Пачеджиев за разговор сега, след като прекратиха делото?
- Да. Първо не ми вдигна, а после ми отговори, че е болен в момента. Надявам се, че с времето тези отношения ще се преодолеят. Гадно и болно ми е. Аз никога не съм държал на приятелството си с него по сметка. Нито съм му бил съдружник, нито съм искал. Не съм имал и средствата за това – аз съм бил един служител в МВР – откъде пари. Като ме уволниха, имах много трудности да устроя живота си наново. Почнах всичко от нулата. Но, слава Богу, издържах си семейството, отгледах си децата, не се оплаквам. Митко ми е помагал много. Работя като подизпълнител по елинсталациите на обектите му.

- Били сте барета и доколкото знам, са ви уволнили след престрелката в “Бели брези”...
- Бях ръководител на дежурния отряд същата вечер. Знам как пратихме момчетата и колко бързо трябваше да ги позиционираме. Там вече на място защо се случи така, че ги избиха колеги, само Господ знае. Тия хора се качват там на оня 6-ия, 7-ия етаж и отгоре на площадката почват да стрелят своите!? Безразборно да изстреляш 30-40 патрона! Защото с какъвто и престъпник да имаш работа, първо се казва: “Стой, ще стрелям!” Жалко за колегите!

- Кой разпореди тогава да пратите бързо хората си на място, където ръководството на МВР е водила преговори с Карамански?
- Красимир Петров – той беше тогава в министерството. Каза да тръгнат тези и тези хора по най-бързия начин. Да се облекат и да тръгват. А тези от БМБ-то /Борба с масовите безредици/, които са били там, не са били инструктирани, че нашите хора идват. Това обаче може ли да ги оправдае, че са разстреляли нашите? Те бяха трима човека: Чанев, Индианеца, лека му пръст, и едно младо момче - шофьорче. Чанев беше ръководител на хората тогава.

- С какъв мотив ви уволниха – каква е била вината ви всъщност?
- Уволнението не го назначиха веднага след случая. А причината е, че аз бях инициаторът офицерският състав да не допусне на погребението ръководството на министерството и поисках оставката на Красимир Петров. И на другия ден като дойде министър Виктор Михайлов и като каза, че е “ювелирна” операцията, нали се сещате, че станах черната овца!


......................................
Димитър Пачеджиев: От днес се движа с охрана – страхувам се от Мишо Плъха!

Няма вече какво друго да ми вземе освен живота

- Г-н Пачеджиев, много хора не знаят, че дори сте били сгоден с Анна Фантуси – дали сте й родов пръстен на няколко поколения. Фатален обрат на събитията обърква всичко. Жените гледат снимките на любовницата ви в интернет и се чудят – тя не е чак такава красавица...
- Колко му трябва на един мъж на моята възраст?! Анна умее да завладява мъжете. Тя е почти “професионалистка” в това отношение. Знае как да сложи крак на коляното ти под масата в ресторанта и др. неща.

Лапнах като шаран.

Не съм се влюбвал друг път така, че да занемаря и работата си. Подписвах документи в колата си, долу на паркинга. Служителите ми ми се подиграваха, че съм преместил бизнеса в “офис стрийта” – на улицата. Като луд бях заради Анна. Но аз не можах да я изживея тая любов. Огорчен съм, че всичко случило се доказа, че тя не го заслужава!.. Както и апартамента, който вече смята за свой... Водя дело за него.

- Какво мислите за свидетеля Манол Иванов?

- Той ми е приятел от 20 години. Думата “свидетел” по наказателно дело срещу мен по отношение на Мони ми звучи някак странно!...

- А за Михаил Кънев – съдружника ви?
- Мишо Плъха ми взе всичко – направо ме ошушка! А аз съм кръстник на децата му! Вече няма какво още да ми вземе, освен живота ми – да пожелае да ме премахне, за да няма дела. Затова от днес се движа с охрана.

- Имали ли сте сексуални отношения с Петя Стаевска?
- Не. Да дойде с нас в Тайланд предложи Анна.

- Възможно ли е тъкмо там Стаевска да е завидяла на приятелката си заради вашата щедрост към нея?
- Питал съм се и за това, но очевидно не съм специалист по женска психология и нямам готов отговор. Казаха ми само, че двете с Анна са имали разпри помежду си и отдавна не са приятелки. За какво са се скарали, нямам представа.

.............................
Петя Стаевска: Контактувайте си с Пачеджиев!


- Г-жо Стаевска, от “ШОУ” ви търсим. Бихте ли ни отговорили сега, след като бе върнато делото срещу Пачеджиев, променихте ли отношението си към него, имате ли някаква нова версия?
- Вие как така ми се обаждате! Вие с Пачеджиев си общувате. Контактувайте си с него!

- Напротив, даваме ви пълноценна възможност да развиете вашата теза в какъвто обем желаете.

- С подобни вестници не говоря.

Подготви Еми МАРИЯНСКА
http://blitz.bg
 


Сходни връзки

Баретата Манол Иванов: Обвиненият Димитър Пачеджиев бил любовник и на Стаевска? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди