изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:07 EET
Нигерия се класира драматично на световното догодина    
СпортЕдин от най-силните африкански национални отбори Нигерия се класира за световното първенство в Южна Африка след доста перипетии. "Суперорлите" победиха с 3:2 като гост Кения в последния си квалификационен мач, но трябва да благодарят и на футболистите от Мозамбик, които надделяха с 1:0 над Тунис в мач без значение за тях и позволиха на нигерийците да намерят място на финалите.


Те завършиха кампанията с 12 точки, с една повече от тунизийците, които през по-голямата част от надпреварата бяха лидери.

И в мача с Кения нещата не се развиваха добре за нигерийците. След първото полувреме в Найроби те губеха с 0:1 след гол на Денис Олиеч в 16-ата минута. Гостите обаче успяха да обърнат развоя на мача само за три минути през втората част.

Първо Обафеми Мартинс изравни в 62-ата минута, а нападателят на "Евертън" Якубу Айегбени даде преднина за Нигерия в 65-ата. Феновете на домакините започнаха да хвърлят бутилки на терена и срещата беше прекъсната за известно време.

Малко след края на паузата, Мапуто от състава на Мозамбик реализира срещу Тунис и нигерийците трябваше да запазят преднината си, за да се класират на световното първенство.

Но Алан Ветенде изравни за Кения в 79-ата минута и по всичко личеше, че Нигерия ще пропусне форума в Южна Африка следващото лято. За да дойде 85-ата минута, когато Обафеми Мартинс реализира втория си гол в срещата и донесе трите точки за "суперорлите" и хвърли в екстаз гостуващата агитка, както и хилядите фенове в родината им.

www.dnevnik.bg

 


Сходни връзки

Нигерия се класира драматично на световното догодина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди