изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:02 EET
Бойко с ултиматум към Груевскил Македонският премиер заравя томахавката, търси подкрепа за ЕС    
НовиниСОФИЯ. Край на двуличието на Македония към България. Премиерът на комшиите Никола Груевски пристига днес в София, за да търси подкрепа за пътя на Скопие към Брюксел. Той поискал спешна среща с българския министър-председател Бойко Борисов. Очаква се на разговора на 4 очи премиерът да постави ултиматум на македонския си колега, научи "Стандарт". "Няма да спъваме членството на Македония, но ще обявим твърда позиция за смяна на политиката им спрямо България", обясниха от Министерския съвет.

Борисов ще настоява пред Груевски, че ако Скопие не промени официално политиката си спрямо страната ни, няма да получи подкрепата ни.
Груевски поиска срещата, а той е колега премиер на съседна държава, обясни вчера Борисов. По думите му от България се очаква подкрепа, а "подкрепа се иска в кабинета на премиера". По казуса "Спаска Митрова" министър-председателят заяви, че се радва, защото Груевски го е разбрал правилно. Утре (днес - б.р.) той ще бъде скъп мой гост, допълни Борисов.
Македонците настояват ЕС да им определи дата за начало на преговори на срещата на върха през декември. Затова и дипломатите на комшиите започнаха спешни совалки, търсейки подкрепа. България подкрепя европейското членство на Македония, но смята, че трябва да се спазват критериите от Копенхаген, вкл. да не се създава напрежение със съседните страни, категорични са дипломати. Според тях в Скопие си давали сметка, че антибългарските изказвания и т.нар. говор на омразата не води по пътя към Европа.
Надя Панкова

http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

Бойко с ултиматум към Груевскил Македонският премиер заравя томахавката, търси подкрепа за ЕС | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Бойко с ултиматум към Груевскил Македонският премиер заравя томахавката, търси подкрепа за ЕС
Автор: Anonymous да 2009-11-16 @ 16:34 EET
Kakва  подкрепа даваш бе дрисльo,тия се подиграват с нас ти ги подкрепяш?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди