изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:33 EEST
Данъчните: Вземаме лимузини на футболисти    
НовиниНепрекъснато правим проверки за имущественото състояние на своите служители. До края на май всяка година всеки в НАП е длъжен да подаде декларация, в която се описват движимото и недвижимото имущество, както и това на съпругата или съпруга. Това казва директорът на НАП Красимир Стефанов пред вестник "Стандарт".

Според него от началото на 2009 г. до момента са проверени имущественото състояние и доходите на 43-ма служители. За 10 от тези служители са открити разминавания на имущество и доходи и в момента им се извършват проверки и ревизии.
"Ще ви информирам, когато приключат. Много пъти съм го казвал публично, ще го повторя и пред вас. Корупция в НАП няма да толерирам", казва още директорът на НАП.
Относно ревизиите на футболните клубове Красимир Стефанов казва, че най-общо констатациите от тези ревизии са две.
"От една страна, масово клубовете плащат данъци и осигурителни вноски върху минимални заплати и от друга - не отчитат всичките си приходи и печалби. Натъкнахме се и на футболните клубове, които все още са регистрирани като дружества с нестопанска цел. Те въобще не са водели счетоводство, не са регистрирани по ДДС и не отчитат приходите си от стопанска дейност, от рекламни договори и т. н.", подчертава Стефанов.
На въпрос дали може да се стигне до отнемане на някои от скъпите автомобили на футболистите той отговаря: "Възможно е, да. Ако футболистът не може или не иска да си плати данъците, законът позволява на НАП да запорира автомобили или да забраним на собственика на недвижим имот да го продава. Но за мен по-важният въпрос не е чий мерцедес сме запорирали, а повече хора в България да плащат данъци върху реалните си възнаграждения", казва още директорът на НАП Красимир Стефанов.  Дир.бг

 


Сходни връзки

Данъчните: Вземаме лимузини на футболисти | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Данъчните: Вземаме лимузини на футболисти
Автор: Anonymous да 2009-11-16 @ 08:42 EET

Г-н Стефанов, уволнихте Петя Банкова, но сега трябва да проверите как и откъде е натрупала състоянието си. Освен това в данъчното в Добрич трябва да махнете и "ръчичките" на Банкова, които взеха много пари от бизнесмени, на които помогнаха да платят по-малко пари на държавата, а други техни конкуренти закопаха с бавно и мъчително връщане на ДДС. Махнете корумпираните любимци на Петя Банкова, които толерираха нейните приятели и съпартийци.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди