изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:41 EEST
Мъж и жена загинаха на пътя при катастрофа с ТИР    
Новини
Късно снощи на международния път Русе-Бяла е станала тежка катастрофа, при която в лека кола "Фолксваген Пасат" с плевенска регистрация, при сблъсък с турски ТИР са загинали мъж и жена, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Няколко часа пътят е бил затворен и движението е било отклонявано по обходни маршрути. Изясняват се причините и обстоятелствата за катастрофата.


От "Гражданска защита" уточниха пред "Фокус", че сигналът за инцидента е получен в 18.14 часа, а трафикът е бил отклоняван чак до 22 часа.
Жертвите са 51-годишният шофьор и жена на 48 години.
Екипи на „Гражданска защита” са се включили и в спасителната акция при катастрофата в района на Търговище на прохода „Боаза” по пътя София – Варна вчера. Два леки автомобила „Рено” и „Ауди” са се ударили, при което са пострадали петима души. От „Гражданска защита” са помогнали на ранените да излязат от колите.
От службата съобщиха, че от два месеца директорът на „Гражданска защита” е разпоредил екипи да дават превантивни дежурства на пътя, заедно с КАТ, всеки петък и всяка неделя, когато движението по пътищата на страната е по-голямо.
Общо девет екипа на службата са патрулирали от 16- 20 часа вчера по определени точки по магистралите с концентрация на катастрофи.
През изминалото денонощие на територията на страната са станали 14 тежки пътно-транспортни произшествия 3-ма загинали и 15 ранени, от които 2-ма са с опасност за живота, уточниха от пресцентъра на МВР.
От началото на месеца са станали 1237 тежки катастрофи с 30 загинали и 287 пострадали, от които 21 с опасност за живота. От началото на годината са станали общо 6202 пътни инциденти с 800 загинали и 7638 ранени.  dir.bg
 


Сходни връзки

Мъж и жена загинаха на пътя при катастрофа с ТИР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди