изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:40 EEST
Измамници продават ”ваксини” за свински грип    
Ред и сигурност
Няколко измами, при които е използвана истерията около свинския грип, са регистрирани в последните дни в полицията във Велико Търново, съобщиха оттам. Измамниците предлагат на жертвите си ваксини. Те определят среща, на която получават поисканата предварително сума и в замяна дават пакет с ампули. В повечето случаи те съдържат жен-шен и други подобни билки.


Само през последните няколко дни l Районно управление в Горна Оряховица са регистрирани две такива измами, а други три са предотвратени.
„Не се хващайте на подобни уловки”, апелират от полицията. Ваксините срещу грип А (H1N1) не се предлагат от мними граждани и не се раздават на тайни срещи. За това, дали има нужда да се ваксинирате, се консултирайте с личния лекар или други специалисти, а не с непознати по телефона, се казва в съобщението.
Областната дирекция на МВР във Велико Търново предупреждава всички граждани, и най-вече пенсионерите, да бъдат изключително внимателни и бдителни по отношение на всякакви телефонни измами. Да не се доверяват на непознати и при най-малките съмнения да сигнализират в съответните полицейски управления.  dir.bg
 


Сходни връзки

Измамници продават ”ваксини” за свински грип | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди