изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:40 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите почивни дни на  територията на Областна дирекция на МВР - гр. Добрич са регистрирани четири криминални престъпления.

 

· От полицейски служители на РУ на МВР Балчик са установени и задържани три лица в момент на извършване на кражба. На 15 ноември т.г. в 04,00 часа М.И. /41/ от гр.Шабла, К.М. /35/ от Добрич и А.М. /36/ също от гр.Добрич, са извършили кражба на 195 метра четирижилен електрически проводник, собственост на фирма, намираща се на територията на гр.Балчик. При направения оглед на местопроизшествието и последвалото претърсване на лек автомобил “Опел Вектра” са открити и иззети вещите, предмет на престъплението. А.М. и М.И. са криминално проявени и осъждани. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ на МВР Балчик.

· На 14 ноември т.г. в РУ на МВР Каварна е получено съобщение, за това, че неизвестен извършител е проникнал в частен дом в гр.Каварна и е извършил кражба на сумата от 100 лева и златни накити. Местопроизшествието е посетено от дежурната група на каварненското полицейско управление. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

· На 13 ноември т.г. около 18,30 часа от служители на сектор “Криминална полиция” при Първо РУ на МВР Добрич, в момент на разпространение на наркотични вещества е задържан 23-годишния И.К. от гр.Добрич. След последвалото претърсване е иззета торбичка с 10 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо след полеви тест на амфетамин. Лицето е задържано в полицейския арест за срок от 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ на МВР Добрич.

През почивните дни  са възникнали три пътно-транспортно произшествия, с един ранен граждани.

· На 14 ноември т.г. около 19,05 часа в ЖК “Балик” гр.Добрич, мотоциклет марка “Хонда”, управляван от М.М. 26 г., поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над мотоциклета и пада на пътното платно. От настъпилия пътен инцидент, водача е настанен за лечение в отделението по неврохирургия при МБАЛ Добрич, с фрактура на ключица, без опасност за живота.

Двама водачи са установени да управляват МПС в нетрезво състояние.

- Около 00,20 часа на 14 ноември т.г. по ул.”Цар Петър” е спрян лек автомобил “Рено”, добричка регистрация, с водач Е.С. 23 г. Последвалият тест за употреба на алкохол е отчел 2,02 промила алкохолна концентрация. Е.С. е задържан в ареста на Първо РУ Добрич за срок от 24 часа.

- На същата дата, в 03,00 часа след полунощ, по ул.”Асен Златаров” в гр.Генерал Тошево от полицейски автопатрул е спрян лек автомобил “Ауди 80”, управляван от неправоспособния М.М. 41-годишен от гр.Генерал Тошево. Техническото средство, с което водача е изпробван за употреба на алкохол е отчело 1,70 промила.

Срещу двамата водачи са образувани наказателни производства за престъпление по чл.343, “Б” от Наказателния кодекс.

През почивните дни служителите от Областно звено “Пожарна безопасност и спасяване” гр.Добрич са участвали в гасенето на два пожара, с нанесени материални щети и един пожар на сухи треви в землището на с.Рогачево.

Детска игра с огън е причина за възникнал пожар в помощна постройка в с.Северци, община Крушари, в неделния ден. Унищожена е покривна конструкция 15 кв. метра и 10 броя бали слама.

Пожар е възникнал в частен дом в ЖК “Строител” на 13 ноември. Причината за инцидента е неправилно ползване на нагревателен уред. Огънят е унищожил аспиратор, 3 кв.метра стъклопакет, готварска печка и щори.

 

 

 

16  ноември 2009 г.                             ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди