изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:17 EET
5 г. затвор за крадец, нападал и душил ученички    
Ред и сигурност
Наказание 4 години и 11 месеца лишаване от свобода и 5000 лева обезщетение наложи Варненският окръжен съд (ВОС) на мъж за серия от брутални грабежи над момичета във Варна.


43-годишният Бисер Мл. от с. Требище, Смолянска област, многократно осъждан за различни престъпления, се възползва от привилегията на съкратеното съдебно следствие и получи наказание под минимума от пет години затвор за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив, съобщиха от пресцентъра на съда.
Той се призна за виновен за това, че от 28 април до 6 юни тази година, във Варна, е ограбил в различни дни три ученички от езиковите гимназии и млада жена, която се прибирала след работа.
Всеки път Бисер действал брутално и със сила. Събарял жертвите си на земята и  ги душил с ръце, за да им попречи да се съпротивляват. Отнетите от жертвите мобилни телефони, лични вещи и пари възлизат на обща стойност 525 лева.
Най-тежко пострадалото от момичетата предяви граждански иск в размер на 5000 лева за претърпените страдания и унижение. Съдът уважи иска в пълния му размер и осъди нападателя да заплати на ученичката исканото обезщетение.
Бисер има богато съдебно минало и 7 присъди в биографията си. Първият от серията грабежи той извършил само 4 дни, след като бил помилван със Закона за амнистията от затвора в Пловдив, където изтърпявал 5-годишна присъда за блудство. Днешната присъда на ВОС подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна. dir.bg
 


Сходни връзки

5 г. затвор за крадец, нападал и душил ученички | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди