изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:40 EEST
ЗА ТРЕТИ ПЪТ ЩЕ ИЗБИРАМЕ ОТЛИЧНА ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ    
КултураИнформационна среща в тази връзка ще се проведе и в Добрич

Национален конкурс за отлична туристическа дестинация за 2010 г. стартира Държавната агенция по туризъм (ДАТ) в ликвидация. Темата тази година е "Водата - извор на живот и благоденствие", съобщиха централните медии.
За трета поредна година ДАТ е бенефициент по програма на Европейската комисия "Нови индустрии, туризъм и корпоративна социална отговорност" по проект EDEN 2010. Победителите от предишните издания на конкурсите са община Белоградчик и община Белица. Главната цел на проекта е популяризирането на нововъзникващи туристически дестинации, свързани с водни ресурси и създаващи условия за предоставяне на качествена и нетрадиционна туристическа услуга, акцентираща върху опазването на околната среда и предлагаща икономически растеж.
Темата на тазгодишния конкурс ще позволи да се разкрие огромният воден потенциал на България, която е на второ място в Европа след Ирландия по налични минерални води на територията на страната. Подборът и популяризирането на отлична българска туристическа дестинация  ще допринесе за засилване на устойчивото развитие на туризма в България, чрез популяризиране на ценности като зачитане на околната среда, многообразие на "нетрадиционни" туристически продукти, добри практики и идеи и нови възможности за привличане на туристи в по-слабо развитите туристически райони.
Част от критериите за кандидатите са иновативност, регулярност и устойчивост на дестинациите, партньорство с местните общности (местна власт, басейнови дирекции, културни институти и др.), контрол и управление на качеството на водите.
Церемонията по награждаване, на която мултимедийно ще бъдат представени десетте първи дестинации, ще се състои през есента на 2010 г. Планирани са информационни срещи в шестте региона за икономическо планиране, които ще се проведат в градовете Сандански, Стара Загора, Ловеч, Силистра, Добрич и Ивайловград.
 


Сходни връзки

ЗА ТРЕТИ ПЪТ ЩЕ ИЗБИРАМЕ ОТЛИЧНА ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди