изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:06 EEST
ЗАСЕДАВА ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ ПО УСЛОВИЯ НА ТРУД    
НовиниВчера в областна администрация под  председателството на зам.-областния управител д-р Катя Ганова се проведоха консултации във връзка с разработването и приемането на програма за организация на работата  на Областния съвет по условия на труд за периода 2010 г. - 2011 г., както и Правилник за неговата дейност.

Това съобщиха от пресцентъра на администрацията. Оттам допълват, че с нарочна заповед на губерантора Ж. Желязков е актуализиран съставът на този помощен орган, който ще осъществява координация, консултация и сътрудничество на областно равнище при провеждане на политиката за осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд.
Представителите на областна администрация,  синдикатите и  работодателските организации са изразили своята подкрепа за възобновяването на дейността на този съвет, като се обединяват около мнението, че неговата функция е да подпомага и популяризира мерките  за осигуряване на  здравословни условия на труд. Функцията на съвета е превантивна и координираща на базата на трипартидността. Изрично се подчертава, че Областният съвет не е контролиращ орган и ще провежда заседанията си на всяко тримесечие.
На всички негови членове са раздадени индикативна програма за дейността му за периода 2010 - 2011 г. и Правилника за неговата работа. До края на тази година трябва да бъдат направени промени и допълнения по двата документа, които да бъдат приети на първото му заседание през 2010 г. в края на януари.
 


Сходни връзки

ЗАСЕДАВА ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ ПО УСЛОВИЯ НА ТРУД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди