изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:25 EEST
18 НОЕМВРИ Е ДЕН ЗА ПОДКРЕПА НА СПОРТА    
СпортБългарски спортен тотализатор, с подкрепата на Министерството на спорта, обявяват 18 ноември за "Ден на спортния аксесоар" или за ден в подкрепа на спорта. Това съобщиха от пресцентъра на тотализатора. Оттам уточняват, че утре всички българи могат да изразят подкрепата си за родния спорт като в ежедневното си облекло включат спортна дреха или аксесоар.

Инициатор на кампанията е Български спортен тотализатор, циято основна цел е именно подкрепа на спорта. Над 30 % от постъпленията на тотализатора се отделят за спортни каузи и дейности. Но Денят на спортната дреха е доказателство за това, че спортът трябва да се подкрепя не само с финансови средства, но и със съпричастност.
Инициаторите са категорични, че спортът е един от ефективните начини за решаване на проблема със затлъстяването на нацията. Другият сериозен проблем, на който може да се противодейства със спорт, е агресията сред младите, която вече взема първите си жертви, категорични са организаторите на кампанията. Те допълват, че младото поколение трябва да знае, че е по-добре да се освободи натрупаната енергия и агресия именно чрез някакво спортно занимание, а не чрез нападение над съученици, близки или случайни хора по улиците и заведенията. Очакванията на организаторите са в Деня на спортния аксесоар да се включи цяла България. От пресцентъра на тотализатора допълват, че съпричастността си към българския спорт ще изразят политици, общественици, бизнесмени и популярни личности. Обявената инициатива има амбицията да стане традиционна и да се провежда всяка година.
 


Сходни връзки

18 НОЕМВРИ Е ДЕН ЗА ПОДКРЕПА НА СПОРТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди