изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:55 EEST
Газът по-скъп от Нова година, но минимално спрямо прогнозите    
Новини

Поскъпването на природния газ от януари да бъде минимално спрямо прогнозирания от доставчика „Булгаргаз” скок с над 18 процента. За това ще работи Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, съобщи председателят й Ангел Семерджиев. По думите му поскъпване на парното от Нова година няма да има, но ако се наложи промяна, тя ще бъде по преценка за всяка една топлофикация.


Енергийният регулатор може да промени наредбата за ценообразуването на природния газ преди да приеме новата цена от януари. Промяната би осигурила на комисията повече механизми за въздействие върху държавния доставчик „Булгаргаз”, чрез които да смекчава поскъпването на синьото гориво. „Приходите на обществения доставчик и цената на природния газ ще бъдат винаги в рамките на минимални приходи за обществения доставчик, за да си покрива разходите”, каза Ангел Семерджиев.

Една от промените, които регулаторът предлага, е трите процента, които принципно са заложени като печалба на „Булгаргаз” да бъдат намалени с горна граница до 2 процента и когато има възможност, надценката да бъде по-ниска и от това. Така ще се осигури резерв за по-малко поскъпване на газа.

www.dariknews.bg

„Поскъпване, разбира се, ще има. Нашият стремеж обаче е да осигурим минимално поскъпване на цената на природния газ”, каза председателят на ДКЕВР.

Според енергийният регулатор топлофикациите също трябва да потърсят резерви, така че да не се допусне поскъпване на парното.

 


Сходни връзки

Газът по-скъп от Нова година, но минимално спрямо прогнозите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди