изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:50 EET
Информационен бюлетин на МВР    
Ред и сигурностОДМВР-София. Двама младежи, пребили жестоко и ограбили възрастен мъж, са задържани в РУ-Сливница. За по-малко от ден криминалисти от местното районно управление и областната дирекция разкриха тежкото престъпление, извършено в късните часове на съботния ден в дома на самотноживеещия Д.И.. На 13 ноември след 23 часа, маскираните изкъртили входната врата и проникнали в жилището на собственика, нахвърлили се върху него с юмруци и ритници, отнели му около 300 лв.  и  избягали. Сигналът в полицията е подаден от негов съсед.

 

 Пристигналият на местопроизшествието полицейски екип извършил оглед и извикал медицински екип от спешния център в Костинброд. Потърпевшият бил транспортиран и оставен за лечение в МБАЛСМ “Пирогов” с комоцио, множество контузно-разкъзни рани по лицето, гръдния кош и коленете без опасност за живота. Полицейските служители започнали активна работа по разкриване на тежкото престъпление. Проверен бил целият криминален контингент. В хода на разследването криминалистите стигнали до единия от извършителите – Б.Г. /25 г./ . Старият познайник на полицията, известен за кражби и грабежи, бил задържан в дома му в с.Гурмазово. Пред полицаите той разказал, че идеята за побоя и грабежа е негова. Същата вечер той пийнал повечко и предложил на своя авер А.Г. /26 г./ от същото село да ограбят пенсията на възрастния човек. А.Г. бил задържан за 24 часа, а Б.Г. с постановление на прокуратурата - за 72 часа. Криминалисти изясняват съпричастността на двамата младежи в извършването на други тежки престъпления в района на Божурище.      

Благоевград. Служители от сектор “БОП” при ОДМВР-Благоевград са приключили проверка на фирма, злоупотребила с финансови средства. Антимафиотите установили, че благоевградска фирма извършила закононарушения и злоупотреби с финансови средства по предприсъединителна програма САПАРД за 122 000 лева. Материалите са докладвани в Окръжна прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство по чл.212, ал.3 и ал.5 във вр. с ал.1,чл.248 “а”, ал.2 от НК срещу  трима души. 
Полицаи от Банско разобличиха мъж, откраднал стоки за 800 лева. На 15 ноември собственик на сергия сигнализирал в районното управление, че неизвестен е откраднал сувенири за около 800 лева. При проведените незабавно оперативно-издирвателни действия извършителят е задържан – Д.А./32г./ от с. Баня. Снети са му писмени обяснения, работата по случая продължава

Русе. С помощта на бдителен гражданин полицията залови мъж от Разградско при опит за кражба от жилище. На 13 ноември около 3 часа постъпил сигнал за мъж, който се опитва да се покатери през тераса в жилище на ул. "Неофит Рилски". При бързата реакция след подадения сигнал, полицейски автопатрул задържал мъжа преди да успее да проникне в жилището. Полицията установила, че заловеният е Н.Ш./41г./ от с. Яким Груево,  известен на полицията, рецидивист -  с осем ефективни присъди, излязъл е от затвора в средата на миналата година. При последвалите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, е установено, че той е извършител на серия кражби в Русе. Към момента е изяснена и документирана съпричастността му към шест регистрирани случая на територията на Второ РУ. Предстои изясняване на авторството му за престъпления в района на Първо РУ, като е установено, че Н.Ш. извършил три кражби, за които потърпевшите не са подавали жалби. В процеса на работа са иззети 3 метални отверки и метална щанга, използвани от него при “работата” му. Допълнителна проверка изяснила, че мъжът е автор на домови кражби и в Разград. Образувани са дознания. Работата на полицията по разследване и документиране на цялостната му престъпна дейност в двата областни града продължава. На Н.Ш. е повдигнато обвинение, задържан е за 72 часа с постановление на прокурор

Плевен. Полицаи от Гулянци задържаха двама, часове след като измамили възрастен мъж. Мъжете обикаляли в с.Брест уж да купуват различни стоки. Придвижвали се с лек автомобил  “БМВ”. Снощи около 18.30 часа  двамата предложили на 70-годишен да им продаде 10 литра ракия. Въвели стопанина в заблуждение и го измамили със 170 лева, като вместо да върнат банкноти по 10 лева, те върнали по два. След подаден сигнал в полицията е организирано незабавно разследване и са заловени извършителите – двама от Сливница /42г. и 31г./. Проверка установила, че двамата са с богати криминални досиета. 42-годишният е с 14 криминалистически регистрации, 16 заявителски материала и три присъди. Съучастникът му - с два заявителски материала, две криминалистически регистрации и една присъда. Задържани са с полицейска мярка за 24 часа. Автомобилът е в полицията. За престъпление по чл. 209, ал.1 от НК работата продължава разследващ полицай. Уведомена е прокуратурата.

Пловдив. Две джебчийки са заловени непосредствено след извършена от тях кражба в Пловдив. Вчера около 14 часа в тролейбус по линия № 3, е откраднат калъф с лични документи и 190 лева, собственост на 59-годишна жена. При слизане на спирка на ул.”Скопие”, гражданин задържал жена и момиче, заподозрени в кражбата. Пристигналите на място полицаи установили, че това са 41-годишната Г.В. и 16-годишно момиче от софийското с.Петърч. Двете са задържани за 24 часа в ареста на Първо РУ.

Бургас.Вчера около 16.30 часа на кръстовището на улиците “Дебелт” и “Раковска”, в момент на разпространение на наркотични вещества служители на Пето РУ задържали В.П./35г./, Г.П./28г./ и Д.Е. /28г./, и тримата от Бургас. При процесуално - следствените действия, от автомобил “Алфа Ромео”, управляван от Д.Е., са иззети осем полиетиленови пликчета с кафеникаво прахообразно вещество, реагирало на хероин. Допълнително, от покрива на гараж в задния двор на жилищна кооперация на ул.”Александър Стамболийски”, където живее 50-годишната Д.Й., е иззета полиетиленова топка с 42 пакетчета с хероин. Четиримата са задържани с полиецейска мярка за 24 часа. Работата по случаите продължава от служители на Пето РУ.

Пазарджик. 24-годишен, известен на полиицята, притежавал наркотични вещества, е  задържан от служители на РУ-Велинград. Вчера около 16 часа криминалисти проверили стая в местен хотел, обитавана от А.П. от Пазарджик. Там служителите на реда се натъкнали на три спринцовки с тъмна течност. Открити са и шест хартиени пакетчета - тип писмо, чието съдържание също е хареоин. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа, а срещу него е образувано дознание. 

Сливен. Двама пласьори на канабис разкриха и задържаха сливенските полицаи вчера. При проведени вчера две паралелни операции сливенски криминалисти, в координация със служителите от патрулно-постова служба при РУМВР - Сливен, открили и иззели около 100 гр канабис. Акциите са предприети в отговор на поставения приоритет за активно противодействие на разпространението на наркотици в града. Полицаите първо спрели таксиметров автомобил в района на “Дамарски мост” в града. Колата управлявал 36-годишният С.З. от сливенското с.Калояново, за когото се знаело, че притежава и разпространява марихуана. При претърсването в таксито са открити и иззети 24 полиетиленови пликчета канабис- общо към 30 грама. Наркотикът е иззет, а извършителя т - задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство. При втората акция криминалисти от сливенското районно управление проверили 21-годишният Т.С. от града, у когото открили пликче с около 5 гр канабис, а в дома му в кв.”Дружба” са намерени още още около 50 грама от наркотичното вещество. И те са иззети, а по случая е образувано досъдебно производство. Т.С. е задържан за 24 часа в РУ - Сливен и предстои налагането му на прокурорска мярка за неотклонение “Задържане под стража” за 72 часа. Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на наркоразпространителите продължава /снимки/.

Гранична полииция. При проведена операция в петричкото с.Зойчене гранични полицаи от ГПУ-Златарево открили в дома на 51-годишен 4 кг канабис. Наркотичното вещество е намерено в бидон и в найлонови торбички в къщата и в паянтова постройка за сечива в двора. Уведомен е дежурният прокурор в Петрич, образувано е досъдебно производство.
В ГПУ-Благоевград е получена информация за 43-годишен мъж от с.Крупник, разнасял с лекия си автомобил “Фиат Пунто” в търговската мрежа на община Симитли контрабандно внесени в страната цигари без бандерол. Сформирана е мобилна група за контрол и наблюдение от трима гранични полицаи и митничар. Автомобилът е локализиран и спрян в района на с.Крупник. При извършената проверка в багажника му били открити 144 кутии цигари без бандерол, най-вероятно внесени от Македония. Акцизната стока е иззета с митнически протокол./снимки/

София. Още две престъпления в “актива” на задържания под стража преди няколко дни А.Б. /27 г./ са документирали криминалисти от Първо и Четвърто РУ. Осъжданият вече за предишни криминални деяния мъж нападнал на 11 октомври към 20.30 часа на бул.”Евлоги Георгиев” 47-годишна жена, издърпал от шията й златен ланец и избягал. На 27 септември около 15 часа негова жертва станала 40-годишна столичанка. По познатия начин, чрез рязко издърпване със сила, А.Б. отнел златното й синджирче. Повдигнати са му обвинения по чл.198 от НК за грабеж.
Вчера в Девето РУ е получен сигнал за кражба на около 100 метра телефонен кабел на стойност 7000 лева от шахта в жк.”Люлин”. След бърза реакция на криминалисти и охранителни полицаи са установени извършителите - трима 22-годишни, известни на органите на реда, единият от които осъждан. Кабелът е намерен и иззет. Извършителите са задържани за 24 часа.

Стара Загора. Вчера в 15.40 часа в РУ- Казанлък е получен сигнал, че в Спешния център в града постъпил мъж с огнестрелна рана в лявото бедро. При извършената проверка на място, е установено, че 51-годишният Й.Д. от Горно Черковище се е прострелял в дома си с въздушен пистолет, калибър 5.6 мм.,  преправен в боен. Мъжът е настанен е за лечение в казанлъшкта болница, без опасност за живота. При извършения оглед, в жилището му били иззети въздушен пистолет - преправен на боен, самоделен пистолет - кал.9 мм, с дървена ръкохватка; 16 патрона - кал.9 х 18 мм. и 160 патрона - кал.5.6 мм. Образувано е досъдебно производство.

Кърджали. За нанесена телесна повреда на 28-годишен мъж РУ - Крумовград изпрати материали в прокуратурата с мнение за повдигане на обвинение срещу Г.М./32г./. Инцидентът станал в с.Токачка след скарване и сбиване пред заведение. По-младият  мъж бил ударен с железен прът в главата и в резултат на това претърпял операция в болница.

 


Сходни връзки

Информационен бюлетин на МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди