изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:38 EEST
Човекът с най- силна памет на света помни поредността на картите в 22 колоди    
Любопитно

Британецът Бен Придмор победи в завършилия току що в Лондон 18-ти пореден шампионат за притежателите на най- силна памет. Той печели наградата за трети пореден път. В шампионата тази година участваха 62 представители на 17 страни. Те се състезаваха в категории като запомняне на бинарни кодове, случайни цифри, геометрични фигури и др.



За трите дни на шампионата, в които участниците се състезаваха в повече от 10 дисциплини, Придмор спечели 7 854 точки. Точно толкова получи още един участник, германецът Йоханес Малов, но като на претендент на него му трябваше само една точка в повече, за да отнеме шампионската титла. Трето място със 7 137 точки зае друг паметлив германец- Саймон Райнхард.

От всички дисциплини най- забавна за зрителите се оказа конкурсът за запомняне на карти за игра. За силата на паметта на най- добрите може да се съди по следното: Бен Придмор е запомнил абсолютно точно последователността на картите в 22 колоди, а Райнхард и землякът му Гюнтер Карстен- съответно в 20 и 18 колоди.

По време на състезанието бяха подобрени няколко световни рекорди. Ако Кирстен изпревари всички предишни постижения по запомнени абстрактни картинки, то Малов пък подобри рекорда по исторически познания: за 15 минути той възпроизведе абсолютно точно 118 дати.

Ако по- рано в подобни конкурси без конкуренция побеждаваха англичаните като представители на нация, която се стреми да бъде първа във всички нови начинания, то в последно време лаврите отиват към германци, които се славят пък с необикновеното си умение да систематизират целия околен свят. Всички обаче са на мнение, че в най- близко време световни лидери ще станат китайците, които се отличават с невиждано упорство при постигането на дадена цел. И на този току що приключил фестивал сборният отбор на Китай изпревари англичаните и отстъпи само на немския сборен отбор.

Следващият шампион по памет през 2010 година ще се проведе в Китай.

www.bgfactor.org

 


Сходни връзки

Човекът с най- силна памет на света помни поредността на картите в 22 колоди | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди