изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:06 EEST
Учените създадоха виагра за жени    
Любопитно След десетилетия напрегната работа световната наука успя да създаде виагра за жени. За това съобщи лондонският Guardian. Новината беше съобщена във френския град Лион на конференция на авторитетната асоциация на лекарите - Европейско дружество по сексуална медицина.

Препаратът флибансерин (flibanserin), вече е преминал болнични изпитания и е показал убедителни резултати. В хода на изследванията било установено, че той в пъти повишава удоволствието от близост с партньора при жените.

10 години след появата на лекарството за мъже е създаден аналог и за жени. Както информира ИТАР-ТАСС, очаква се лекарството да се появи на пазара в средата на 2011 година.

Първоначално флибарсерин бил разработван от немската фармацефтична компания Boehringer Ingelheim като антидепрессант и в хода на тестовете върху доброволци не показал висока ефективност. Но неочаквано той проявил силно странично действие.

Както съобщава Guardian, участниците в тестването на антидепресанта жени започнали да досаждат на лекарите и да искат по-големи количества флибансерин за себе си и за свои познати. Така учените открили, че лекарството засилва сексуалното влечение у жената и и помага да изпита радост от общуването с близкия човек. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Учените създадоха виагра за жени | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.38 секунди