изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:25 EEST
Повдигат обвинение на шефа на КРС    
Ред и сигурност
Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков ще бъде обвинен официално утре следобед за престъпление по служба. Той е редовно призован по телефона да се яви в следствието, съобщи "Стандарт", като се позова на източници от прокуратурата. Преди това Божков трябва да даде показания защо не е изпълнил решение на Върховния административен съд.


Новината за готовото обвинение срещу скандалния чиновник дойде в деня, в който Божков възропта срещу медиите за публикуването на информацията, че органите на реда водят разследване срещу него. Повдигнатото обвинение ще бъде по чл. 282 от Наказателния кодекс за неизпълнение на служебни задължения. Сигналът срещу Божков е подаден от шефката на радио К 2 Илиана Беновска. Съобщителният шеф отказал да даде лиценз на медията, след като ВАС е постановил това да бъде направено.
Обвинението на Божков е подготвено от миналата седмица. Тогава обаче съобщителният шеф бе в болнични, което не позволи да му бъде връчено. Държавното обвинение проверява съобщителния шеф и по сигнал на Беновска за поискан подкуп в размер на 300 000 евро. Парите били за стартиране на радиото, твърди тя в сигнала си.
Ако делото срещу шефа на съобщенията влезе в съда, той може да получи присъда до 5 г. лишаване от свобода. По преценка на магистратите, ако от бездействието му са настъпили значителни щети, присъдата скача на 8 години, уточниха вчера разследващи. dir.bg
 


Сходни връзки

Повдигат обвинение на шефа на КРС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди