изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:38 EEST
Наръгаха 15-годишен при бой между българи и роми    
Ред и сигурност
15-годишно момче е било наръгано с нож при сбиване между четири деца от български произход и четири от ромски, ученици в Професионалната гимназия по туризъм и училище в Самоков. Според информация на полицията в града инцидентът е станал днес около 10,20 часа между двете учебни заведения, които се намират непосредствено едно срещу друго.


Според изясненото до момента, едните се нахвърлили върху другите с псувни и ругатни. В разгара на разправията едно от децата ранило с нож друго корема. Младежът е отведен без забавяне в местната болница, оказана му е медицинска помощ и няма опасност за живота му, увериха от МВР.  Междувременно, след сигнала за случилото се, полицейски екипи са изпратени към района, където вече се били събрали 30-40 познати и роднини на пострадалото момче. Началникът на полицията в Самоков отишъл на мястото на инцидента и разговарял с роднините. Към момента напрежението от възникналия инцидент е овладяно, на място са оставени патрули, съобщиха още от МВР. 
Ученикът, ранил 15-годишния, е отведен в РПУ-то, където е повикана и майка му. С тях е разговарял инспектор от Детска педагогическа стая.
Изясняването на случая продължава.
След настаняването на пострадалото момче в Самоковската болница голяма група от роми от квартал "Седем" се е насочила към болничното заведение, което е принудило управителя д-р Красимира Ковачка да извика полиция, предаде междувременно БТА. След това ромите са се насочили към двете училища. Благодарение на усилията на полицията положението е овладяно, съобщиха от община Самоков.
С писмо на кмета Ангел Николов от утре ръководствата на шестте училища в града ще организират проверки за наличието на опасни предмети - ножове, боксове и други, които могат да водят до наранявания между учениците. Край двете училища, където днес стана сбиването, ще има засилено полицейско присъствие.
Преди две години 17-годишно момче от ромски произход беше убито при сбиване в центъра на Самоков, което предизвика силно напрежение сред близките му. (Виж линка долу)
По-късно стана ясно, че главният секретар на МВР комисар Калин Георгиев е заминал за Самоков по лично разпореждане на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, съобщи "Фокус".
За БТА той коментира, че обстановката в града в момента е спокойна. По думите му става въпрос за един битов инцидент между деца.  Дир.бг

Намушкаха в корема 14-годишен племенник на Живко Баров Милионера
 
Близо 200 човека са се събрали пред самоковската болница, където оперират 14- годишния племенник на Живко Баров Милионера - Цвети, намушкан с нож в стомаха около 10.30 часа днес пред училището му. Полицията е тук, но защитава наркоманите, които раниха момчето, заяви пред БЛИЦ Живко, който близо 4 години води спор с администрацията и дори смяташе да съди държавата в Страсбург.

Инцидентът е станал в междучасие пред училище "Неофит Рилски" в Самоков, където учи деветокласникът Цвети Стоянов, племенник на Живко Баров. Според описанието, което очевидци дадоха пред БЛИЦ по телефона, момчетата, които са ранили Цвети, са от тези, които предлагат дрога на учениците.

"За какво да си пращаме децата на училище", пита чичото на пострадалия младеж. "Да вземат да го затворят това училище, щом ще защитават дрогираните!"

От пресцентъра на МВР казаха, че все още няма подробна информация за станалото в Самоков. Известно е, че при свада между ученици в района между две училища едно дете е извадило нож и е ранило друго дете. Полицейските екипи са на мястото от около час и разследват случая.

Пред БЛИЦ д-р Мирослав Лазаров, който познава семейството на Живко Баров и наскоро дори го е спасил от смърт при перитонит от спукан апендисит, каза, че момчето е ранено зле. "Разпран е целият корем, не е безобидна раната", каза Лазаров. (Докторът ни коригира за подадената първоначално информация, че Цвети е 17-годишен)

Момчето се учеше добре, има афинитет да се развива, баща му е строител и семейството беше с добри очаквания за него, допълни лекарят. Той каза още, че самият Живко имал грижи тези дни - жена му родила в понеделник преждевременно, бебето,  1,300  кг, било още в кувьоз в Майчин дом.


БЛИЦ припомня, че най-популярният „милионер” у нас е безработният ром Живко Калинов Баров от ромския кв. Изток в Ихтиман. Той получи ироничното прозвище Живко Милионера и стана най-популярният у нас измамен “богаташ”. Милионите му са фиктивни, само на документи - той не знаеше, че ги има, нито беше чувал за 6-те фирми, които някой прехвърлил на негово име. От фирмите фантоми сумите са несъбираеми, защото те не съществуват.

Както в. "Над 55" писа неотдавна, главният престъпник, който с документна измама преди 4 години прехвърли на името на неграмотния и безработен ром шест фирми, натрупали задължения от стотици хиляди левове, е Григор Трендафилов Георгиев, от когото Софийска районна прокуратура тепърва ще търси наказателна отговорност.

Вследствие на измамата Живко Баров стана длъжник на данъчните власти в София с над 18 милиона лева заедно с лихвите.

В страната се появиха и други фиктивни “милионери”, жертви на прехода, които обикновено са социално слаби хора като роми, безработни, болни. От тях нищо не може да се вземе. На тези хора са използвани личните документи чрез подвеждане или открадване и така са им прехвърлени фирмите менте. Истинските им собственици се занимават с пране на пари в схеми за източване на ДДС в огромни размери.

Какво точно бе разкрито от полицията по трагичната сага на потърпевшия ром? След четиригодишно ходене по мъките, по съдилища и дори в ареста, най-после Сливенската районна прокуратура прекрати наказателното производство срещу Баров, тъй като бе открит извършителят на престъплението. Констатирано бе, че Григор Георгиев е бил собственик на една от фирмите “Г.Т.Г.-2001” ЕООД още от 2001 г.

В същото време от пресслужбата на Евророма побързаха да обявят, че няма да позволят никой от техните членове и симпатизанти да се саморазправя и да иззема функциите на държавните институции.

/БЛИЦ

 


Сходни връзки

Наръгаха 15-годишен при бой между българи и роми | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди