изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:41 EET
ПЪРВА ВИЗИТА НА НОВИЯ РУСКИ КОНСУЛ ВЪВ ВАРНА    
НовиниДнес от 11 часа новият Генерален консул на Руската федерация във Варна Юрий Соловьов ще направи първо си официално посещение в областна администрация- Добрич. Това съобщиха от пресслужбата на областна администрация.

Дипломатът ще бъде приет от областния управител Желязко Желязков, като на срещата ще присъстват и двамата ме заместници - Тодор Георгиев и д-р Катя Ганова.
Кратката биографична справка за дипломата показва, че той е назначен от септември тази година на длъжността Генерален консул на Руската федерация в България във Варна.
Юрий Александрович Соловьов е роден на 1 февруари 1957 г. в Москва. През 1979 г. завършва Московския държавен институт по международни отношения. Владее френски и италиански език. Притежава дипломатически ранг на Пълномощен министър, ІІ клас. Досега е заемал е различни дипломатически длъжности в централния апарат на Министерството на външните работи на Руската Федерация, както и в чужбина. От 2001 г.  до  2006 г. е заместник- посланик в Швейцарската конфедерация. От 2006 г. до 2009 г. е заместник- директор на Третия Европейски департамент на МВнР на Русия. Семеен е и има син.
 


Сходни връзки

ПЪРВА ВИЗИТА НА НОВИЯ РУСКИ КОНСУЛ ВЪВ ВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди