изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:39 EEST
Обявиха имената на депутатите, контактували с Красьо Черния    
Парламент

София. Яне Янев, председател на Комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика, обяви имената на депутатите от 41 НС, които са контактували с Красьо Черния, предаде репортер на Агенция “Фокус”.  Данните, които изнесе Янев, са за 2008 и 2009 година. В списъка влизат:



Ердоан Ахмедов от ДПС - засечени са изходящи и входящи обаждания и sms;
Касим Дал, ДПС, засечени са входящи и изходящи разговори и sms- оосъществени са 123 контакта за 2008 и 2009 година;
Кирил Добрев, Коалиция за България - 2 изходящи sms- по едно съобщение през 2008 и 2009 година;
Лютви Местан, ДПС - засечени са 2 изходящи разговора и 3 изходящи sms.
Росица ГЕОРГИЕВА

Яне Янев: В списъка на Красьо Черния има имена на хора от администрацията на президента
18 ноември 2009 | 17:37 | Агенция "Фокус"
София. Поискахме справка от Върховната касационна прокуратура за народните представители от 41 Народно събрание, които са контактували с Красьо Черния, и които влизат в електронния тефтер въпросния човек. Това каза Яне Янев, председател на Комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
Комисията е взела решение да се получи разпечатка за хора, които фигурират в електронното тефтерче на Красьо Черния, които са част от изпълнителната власт и местната власт. Ще бъде поискана и разпечатка за бивши висши магистрати - например бивши главни прокурори.
На заседанието на ВСС утре ще бъдат оповестени имената и на последните магистрати, които са в списъка на Красьо Черния.
Янев обяви, че в списъка на Красьо Черния има и имена на хора, които са част от администрацията на президента.
Росица ГЕОРГИЕВА
Валери Първанов: В тефтерчето на Красьо Черния има имена на служители на МВР
18 ноември 2009 | 17:50 | Агенция "Фокус"
София. В тефтерчето на Красьо Черния има и имена на служители на МВР. От 1040 номера в този тефтер, голяма част от номерата се водят на фирми. Това каза Валери Първанов, зам.-главен прокурор, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Голяма част от номерата, които са в тефтера, се водят на фирми и вече е установено кой е използвал номера, който се води на фирма. За някои от номерата не са установени контакти.
„Нямаме разпечатки и не сме установили всички телефони, с които е контактувало лицето Красьо Черния”, каза още Първанов. Той обясни, че в тефтера има и само телефонни номера без да има име срещу номера.
Яне Янев каза, че не е правен анализ на тефтера на Черния номер по номер. „В комисията имаше спор по отношение на предложението да се поиска от Прокуратурата информатика за лица от сивата икономика, за да се види каква е връзката им с Красьо Черния и с политиците. Аз поисках, но колегите не одобриха това. Аз поисках например за лица като Жоро Главата, Жоро Инса (Георги Самуилов, които е петролен бос), Иван Сапард Касим, които фигурират в тефтера на Красьо Черния, информация от Прокуратурата. Но това не беше прието от депутатите”, каза още Янев.
Росица ГЕОРГИЕВА

Яне Янев: В тефтерчето на Красьо Черния фигурира и името на г-н Ивановски, който отговаряше за еврофондовете
18 ноември 2009 | 18:00 | Агенция "Фокус"
София. В тефтерчето на Красьо Черния фигурира и името на г-н Ивановски, който отговаряше за еврофондовете в Министерството на финансите в предходното правителство. Това каза Яне Янев, председател на Комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика, предаде репортер на Агенция “Фокус”. При проверката има разчетени sms-и, в които се казва да се лобира в определена посока. Запитан кой стои зад този Красьо Черния, Яне Янев обясни, че това са хора на различни позиции.
Запитан има ли в тефтера на Красьо Черния бивши министри, Яне Янев отново не отговори, както не отговори колко хора от президентската администрация фигурират в този тефтер.
Той каза само, че за депутата от ДПС Ердоан Ахмедов са открити 9 разговора и sms.
Росица ГЕОРГИЕВА

 


Сходни връзки

Обявиха имената на депутатите, контактували с Красьо Черния | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди